Portes obertes al Complex Aquàtic i Esportiu de Can Mercader i al Centre Cultural de Sant Ildefons

L’any nou ens regalarà dos equipaments nous: el Complex Aquàtic i esportiu de Can Mercader i el Centre Cultural de Sant Ildefons, amb una biblioteca i un auditori. A tots dos es faran jornades de portes obertes el cap de setmana vinent i amb ells es completa la xarxa d’equipaments de la ciutat. Una xarxa formada per 82 equipaments, dels quals 21 són nous i 18 s’han remodelat integrament en els darrers anys. Tanquem amb ells un cercle en el que la prioritat ha estat adaptar-nos a les noves necessitats socials i oferir equipaments de qualitat, moderns i funcionals per al segle XXI.

El Centre Cultural Sant Ildefons, més concretament la Biblioteca estava inclosa en els projectes a desenvolupar dins del marc del Pla Integral de Sant Ildefons, aprovat en la convocatòria de Llei de Barris de la Generalitat de l’any 2005. Posteriorment vam contemplar la possibilitat de crear també un auditori multi funcional que ampliés l’oferta cultural del barri. En total s’han invertit 5,8 milions d’euros. Però el que és més important és que la ciutat comptarà amb tres biblioteques per donar cobertura a tota la ciutadania i que aquestes actuaran de forma coordinada i en xarxa per oferir un servei integral que ens permetrà donar suport a la cultura i la promoció de la lectura, un dels nostres principals objectius.
Respecte a la piscina, sota el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i un pressupost superior als 6 milions d’euros, hem transformat un equipament que només es podia fer servir a l’estiu en un complex polivalent que funcionarà tot l’any i que, a partir d’ara, oferirà un ampli ventall d’activitats esportives i saludables per a totes les edats. Actuarà també en xarxa amb el Parc Esportiu i completa el mapa d’equipaments esportius que tenim repartits per tots els barris i que donen servei tant a particulars com a entitats esportives.
La ciutat suma, amb esforç i amb capacitat. Però és també important que tots i totes fem una bona utilització de les instal•lacions per mantenir-les en bon estat. Tenim serveis i equipaments i és responsabilitat de tots tenir cura d’ells.