Talent i esforç

Einstein deia: ‘El geni es fa amb un 1% de talent , i amb el 99% de treball’. Evidentment és així, els projectes bons no surten per art de màgia, són fruit de la constància, del treball diari, de l’entusiasme i de la curiositat. L’esforç és un valor que ha perdut  pes en aquesta societat de la immediatesa,  en la que volem aconseguir resultats ràpids i amb poc esforç.  Però evidentment no és el camí.La cultura de l’esforç és un aspecte que hem de treballar amb els infants i fer-los veure que la bona feina no té fronteres, ja que suma i ens enriqueix.

D’això en tenim mostra a la nostra ciutat en tots els àmbits, però em centraré en el treball acadèmic, en la feina que fan escoles i nens i joves de la ciutat que destaquen per totes dues coses.

Fa uns dies vam saber que una alumna de segon de batxillerat de l’institut Franscesc Macià, la Núria González, havia guanyat el concurs XVI Premi PRBB de Recerca en Ciències de la Salut que dona la Universitat Popeu Fabra i el Parc de Recerca Biomèdica pel seu treball de recerca  sobre ‘ intel·ligència artificial aplicada al diagnòstic precoç del melanoma’. Una recompensa a l’esforç, sens dubte. I un reconeixement que també fem a nivell institucional cada any, amb els Premis als Treballs de Recerca, perquè volem posar en valor i donar a conèixer al conjunt de la ciutadania la gran tasca que fan els joves de la ciutat.

Però no només el talent té un component individual, també el treball en equip és molt important en el desenvolupament d’iniciatives en benefici de la comunitat. També tenim exemple en centres educatius de la ciutat, com ja vaig comentar fa uns dies, l’escola Sant Antoni Maria Claret ha rebut el premi Pilarín Bayés 2021 a la categoria de Cicle Mitjà en l’edició d’enguany amb la temàtica ‘contes del confinament’.

Així mateix,  l’institut Esteve Terradas ha estat guardonat en la categoria de bones pràctiques als centres formatius als premis #FPCAT de la Generalitat i en la categoria de reconeixement de trajectòria individual es va fer una menció a la desapareguda i estimada professora  Mª Carmen Brito.

Aplaudim el treball ben fet, l’esforç i el talent, i animem a tothom a que aquests siguin alguns dels exemples a seguir, referents per a les generacions que segueixen. Felicitats a totes i tots, això també ens fa créixer com a comunitat.