Un 9 de març diferent

El 9 de març, per les circumstàncies especials en què ens trobem, no hi haurà cap acte públic a l’espai dedicat a les persones desaparegudes sense causa aparent. La ciutadania de Cornellà no podrà donar el seu recolzament a les famílies que viuen aquesta situació, com en anys anteriors, una trobada que els ofereix calidesa i alhora una injecció d’energia per mantenir l‘esperança.

Però no volem que deixi de ser un dia important. Com a Ajuntament, ens adherim a la declaració institucional de solidaritat amb els familiars que han estat colpejats per aquest infortuni, aprovada per la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. És una forma expressa de fer arribar a aquest col•lectiu de persones que els Governs Locals seguim estant al seu costat, i que els donem tot el nostre recolzament.

Tant l’organització INTERSOS, com també des de la fundació QSDglobal, han fet un esforç per organitzar diferents actes virtuals per mantenir viu el record d’aquestes persones que no sabem on són. En concret, INTERSOS ha organitzat una jornada virtual per reivindicar la seva lluita, i la fundació ha organitzat la I Cursa Ciutadana per a les persones desaparegudes; una cursa que consisteix només en inscriure’s a la plataforma www.dorsalchip.es, per tal d’adquirir i imprimir un dorsal, fer la cursa per compte de cadascú, i enviar una foto que formarà part d’un espai virtual per expressar el suport a les famílies.