Un desembre diferent

Aquest any, el mes de desembre arriba trasbalsat per les conseqüències d’una pandèmia que es va creuar en el nostre camí ara farà deu mesos. A tots i a totes, d’una manera o d’una altra, ens ha canviat la mirada i ens ha sacsejat la perspectiva de la vida, i moltes persones del nostre entorn han patit la pèrdua d’algun ésser estimat o l’increment de dificultats.

Però les persones tenim la capacitat de sobreposar-nos i treure forces d’on sigui. I això és el que hem de fer, des de la convicció de trobar la sortida, animats pel compromís de la fraternitat i la solidaritat, expressant la motivació de la força i exercint la responsabilitat. Mirar cap endavant amb esperança i ajudar-nos els uns als altres és el camí.

Des de l’Ajuntament hem treballat des del minut zero de la pandèmia per donar suport i atendre aquesta nova realitat, i ho continuarem fent, però necessitem mantenir la complicitat i el compromís de tothom. Hem de tenir cura dels més vulnerables i ajudar als sectors econòmics de proximitat de la nostra ciutat que han hagut d’abaixar persianes o han vist disminuïdes les seves expectatives, i que ara, més que mai, necessiten el nostre suport amb les nostres compres nadalenques.

Per això, per dinamitzar les compres a les nostres botigues vam posar en marxa al setembre l’expedició d’unes targetes moneder amb una dotació econòmica inicial de 300.000€ amb la voluntat que es tradueixin en vendes per valor d'un milió d'euros en establiments de Cornellà. Es carreguen amb 100 euros, el ciutadà aporta 70 i l’Ajuntament 30 euros. I ara, des de l’1 de desembre, es poden tornar a recarregar. L’efecte és doble, benefici per al nostre comerç i estalvi per als consumidors. Prop de tres-cents comerços i establiments de tot tipus s’han adherit a la mesura com ja vaig comentar en un post anterior. Els consumidors poden consultar en el portal web el llistat d'establiments i la seva ubicació.

Arriba un Nadal diferent per a tots i totes, però hem de mantenir la màgia i l’esperança i viure les nostres tradicions amb precaució. Farcirem d’activitats la ciutat, amb propostes i iniciatives a les xarxes socials i, amb d’altres, a escoles o a peu de carrer que ens permetin mantenir ,en tot moment, les mesures sanitàries i de seguretat. El Nadal i el Mag Maginet seran presents; la Nit de Reis arribarà, serà especial i diferent. Tots haurem de tenir una mirada diferent, pensant en ser responsables i en gaudir complint amb les indicacions de les autoritats.

https://compracornella.cat/

https://www.cornella.cat/ca/viure-a-cornella/cornella-humana/cultura/cultura-popular/nadal