Un Sant Jordi més càlid

Avui, per començar, molt bona Diada de Sant Jordi a tothom. No perdeu l’ocasió de regalar roses i llibres a qui estimeu i aprecieu. Serà una diada sense grans actes, però un pas en la direcció que volem, que hem d’encarar amb optimisme, en especial si recordem d’on venim.

També les entitats de la ciutat miren d’avançar i d’entrar en una nova dinàmica amb les activitats culturals que hi haurà aquests dies, especialment al voltant de la Jordiada, adaptada a les circumstàncies, però de nou oferint espais de trobada i d’estima per la cultura popular i tradicional. Hi haurà animació itinerant, aquest diumenge, espectacles i presentacions de llibres, amb limitació d’aforament, i també un necessari homenatge a Florenci Vila, entre d’altres activitats.

El gest de regalar una rosa o un llibre, avui, és encara més important en temps com els que vivim, enforteix la vinculació amb el nostre entorn més immediat. Mantenir distància és necessari però passa factura, és evident, a nivell mental i físic. Per això, també hem volgut tenir un gest amb els avis i àvies que viuen a les residències de Cornellà, oferint-los una rosa i un punt de llibre. Ha estat un any dur, duríssim, ara veiem que el camí s’aclareix, però de la mateixa manera que no podem oblidar tots els qui han quedat enrere, aquests gestos també ens ajuden a donar un cert punt de calidesa a la realitat.

I per acabar, recordem que, sobretot, Sant Jordi ha estat, és i seguirà sent, la diada de la lectura, dels llibres, aquesta eina que ens convida a la reflexió i al somni, aquesta eina revolucionària de la humanitat. Sempre que pugueu, deixeu-vos temps per a la lectura, una estona, sense presses, deixeu que la màgia de la imaginació treballi. Sort a tots i totes.