Antonio Balmón Arévalo

Grup municipal del PSC
Antonio_Balmon23.jpg
Barcelona, 3 de gener de 1960

 

Curriculum / biografia:

  • Vaig cursar estudis de sociologia a l’Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona.
  • Vaig treballar en una empresa farmacèutica a Sant Boi de Llobregat i vaig ser cap del Gabinet de l'Alcaldia de l'Ajuntament de Gavà, fins que l'any 1987 vaig ser escollit regidor per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, on he ocupat diverses responsabilitats d'organització, planificació i impuls de l'activitat municipal.
  • Estic casat i tinc dues filles, Helena i Amanda. Vaig arribar a Cornellà a principis del 1962, fins aquesta data els meus pares residien a Sant Boi de Llobregat. Durant el període franquista, vaig formar part d’organitzacions d’esquerra, i em vaig vincular al moviment estudiantil i associatiu juvenil de Cornellà.
  • Des d'abril de 2004, soc l'alcalde de la ciutat de Cornellà. He encapçalat la candidatura socialista a les eleccions municipals de 2007, 2011, 2015, 2019 i 2023, aconseguint cada vegada la majoria de vots, i he resultat reelegit alcalde en les cinc ocasions.
  • El juliol de 2007 vaig prendre possessió com a vicepresident primer executiu de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona; el juliol de 2011, d'acord amb la Llei aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, es va crear la nova Àrea Metropolitana de Barcelona, de la qual soc Vicepresident Executiu.
  • Des de juliol de 2014, soc el Secretari d'Acció Institucional Partit dels Socialistes de Catalunya.

 

Responsabilitat a l'Ajuntament de Cornellà