Patis Oberts

El programa de Patis Oberts posa a disposició dels nens, nenes i joves espais adequats on poder-se relacionar i fer esport. Es tracta de facilitar l’ús del pati escolar perquè pugui ser un espai educatiu també el cap de setmana i durant tot l’any.

20170704_Patis oberts-4090.jpgAmb aquest programa es tracta d’afavorir la convivència ciutadana en l’ús dels espais públics de la ciutat, en reservar les places i parcs per al descans i l’oci de la ciutadania i, alhora, fomentar la pràctica esportiva i els espais de relació d’infants i joves en unes instal·lacions adequades.

Durant les tardes dels mesos d’estiu, aquests patis escolars compten amb un dinamitzador/a esportiu/va que supervisa la pràctica de les activitats i coordina el bon funcionament de les instal·lacions.

A totes les activitats s'apliquen les directrius del programa Juga Verd Play, que pretén fomentar els valors educatius a través de l'esport, concretament dins de l'esport en edat escolar.

El pati funciona com qualsevol altre espai públic de la ciutat. Els pares o acompanyants adults són els responsables dels infants o joves que puguin estar-hi jugant.

 


A quines escoles són?

El programa de Patis Oberts es desenvolupa a patis de centres escolars públics repartits per diferents barris de tota la ciutat. D'una temporada a l'altra la relació d'espais pot canviar atenent a circumstàncies com qüestions d'accessibilitat o la programació d'obres de millora al centre.

 

Horaris

Patis amb dinamització esportiva:

La duració del programa de dinamització esportiva dels patis durant l'estiu de 2021 serà del 28 de juny fins el 10 de setembre, excepte del 31 de juliol al 15 d’agost (ambdós inclosos) que romandran tancats.

Seran oberts de dilluns a a divendres, en horari de 17.00h a 20.00h, els següents dies de la setmana:

 

Patis sense dinamització:

Dissabte i diumenge, durant tot l'any, els següents patis escolars són oberts de 10.00 a 15.00 hores, però sense dinamització de l'espai. S'hi pot practicar qualsevol tipus d'esport lliurement.

 

En qualsevol cas, cal tenir en compte les normes de funcionament que s'indiquen a continuació i que, a més, per causa de la pandèmia de Covid-19, als patis no s'hi poden entrar begudes ni menjar, i s’han de respectar les mesures sanitàries que indiqui la normativa en cada moment.

 

Normes de funcionament

20190723_Patis Oberts IgnasiIglesias-11406.jpg

iconfinder-tick_green_1398912.png El pati funciona com qualsevol altre espai públic de la ciutat. Els pares o acompanyants adults són els responsables dels infants i joves que puguin estar-hi jugant.

iconfinder-tick_green_1398912.png Aquest pati és perquè el facin servir persones, per tant, no poden haver-hi animals.

iconfinder-tick_green_1398912.png No hi poden entrar vehicles de motor.

iconfinder-tick_green_1398912.png És un espai sense fum; així que no hi fumeu.

iconfinder-tick_green_1398912.png S’ha de fer ús de les papereres

iconfinder-tick_green_1398912.png Dins del pati només estan permeses les begudes sense alcohol.

iconfinder-tick_green_1398912.png Hi ha una persona encarregada d’obrir i tancar els patis que anirà passant a estones alternatives per cada pati. Us preguem que li comuniqueu si observeu qualsevol desperfecte i feu cas de les seves indicacions.

 

 

Arxius Adjunts