Mesures de seguretat i prevenció COVID-19

La Generalitat de Catalunya ha decidit prorrogar una setmana més, fins al diumenge 24 de gener, les mesures i restriccions a Catalunya vigents actualment contra la Covid-19. Amb aquesta pròrroga es manté el confinament municipal cada dia de la setmana i el tancament de comerços no essencials el cap de setmana, entre altres.

 

Aquestes són algunes de les indicacions més destacades recollides al decret:

 • infografia-mesures-contencio-covid-19-aplicables-partir-7-gener.jpgActivitats socials. Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible  i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.
 • Mobilitat. Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.  La mobilitat laboral només és permet quan no es pot teletreballar. Municipi: restringida la mobilitat tota la setmana, excepte per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar. S’exceptuen d’aquesta restricció la realització d’activitat física i esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs.
 • Confinament nocturn. No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.
 • Empreses. S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible. Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables. 
 • Hostaleria. Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 09:30 h i de 13:00 a 15:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili. Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 09:30 h i de 13:00 h a 15:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
 • Activitats culturals. Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament. Suspensió de les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.
 • Comerç i centres comercials. 30% de l’aforament en petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes  i serveis essencials. Suspensió de l’obertura de centres i recintes comercials i d’establiments i centres comercials amb superfície de venda major de 400 m2, excepte establiments que venen productes de primera necessitat.
 • Esport. Obertes: instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés. Tancades: instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, excepte piscines. Activitats esportives a l’aire lliure amb màxim 6 persones, a excepció de la pràctica esportiva federada. Competicions suspeses.
 • Activitats recreatives. Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%. Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.
 • Universitats i escoles. Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs. Batxillerat i cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats: reducció de l’activitat presencial. ESO, primària i infantil: presencialitat plena.
 • Activitats extraescolars: Obertes les activitats extraescolars i esportives que es realitzin als centres educatius amb els grups estables de convivència de les activitats lectives. Suspeses les activitats de lleure infantil i juvenil, l'esport escolar i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l'horari lectiu habitual dins o fora del centre educatiu amb un propòsit educatiu o formatiu.
 • Actes religiosos i cerimònies civils. 30% de l’aforament, amb un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima.

 

Certificat autoresponsable de desplaçament

Protecció Civil demana que els ciutadans omplin un certificat d’autoresponsabilitat en el cas que vulguin realitzar un desplaçament de força major o algunes de les excepcions de mobilitat previstes. Entre les causes de força major hi ha el desplaçament per anar a la feina, per motius mèdics o per cuidar una persona dependent, entre d’altres.

Certificat autoresponsable de desplaçament

 

Informació d'interès

RESOLUCIÓ SLT/1/2021, de 4 de gener, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Limitació d'actes i concentracions a la via pública per la Covid-19 a CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Més informació al web del departament de Salut

Més informació al web de Protecció Civil (PROCICAT)

 

A Cornellà #somresponsables i seguim les indicacions de les autoritats sanitàries per protegir-nos i protegir als nostres familiars i amics. Per això hem de tenir present:

MINISITE_SGUERETATCOVID.png

 • Mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres a la via pública i en espais tancats
 • Rentar-se les mans de manera freqüent o fer servir gel hidroalcohòlic
 • Ús obligatori de la mascareta
 • Caminar per la dreta a la vorera i a la via pública


Podeu consultar en aquest enllaç de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya les dades actualitzades del SARS-Cov-2 (Covid 19). També podeu consultar els gràfics per municipis realitzats per la Diputació amb dades de la Generalitat 

ESCOLES SEGURES 

Els centres educatius de la ciutat també segueixen extrictes mesures de seguretat i prevenció, amb protocols d'actuació concrets per als centres.


CONSULTA AQUÍ MÉS INFORMACIÓArxius Adjunts

Galeria d'Imatges

REBROTS_0920_MAX6PAX.png
REBROTS_0920_PARCSINFANTILS.png
MINISITE_SGUERETATCOVID.png
NOVESRESTRICCCIONS_1.png
NOVESRESTRICCCIONS_2.png
octubre.jpg
NOVESRESTRICCCIONS_3010_23.PNG
NOVESRESTRICCCIONS_3010_33.PNG