Cultura

Festes igualitàries i lliures de sexisme i LGBTIfòbia

punt-lila-icon.png

 

L’Ajuntament de Cornellà activarà durant el Corpus d’aquest any diverses mesures, amb l’objectiu d’oferir una major sensació de seguretat i tranquil·litat a les persones que hagin de recórrer la ciutat de nit, especialment a les dones i als col·lectius LGBTI.

  • Servei especial d'autobusos
  • Punts lila i itineraris segurs

PLÀNOL (obrir en una finestra nova)

 

Servei especial d’autobusos: hi haurà dues línies d’autobús que realitzaran parades a demanda al llarg del seu recorregut i que enllaçaran amb les principals estacions de transport públic. Funcionaran les nits del 16, 17 i 18 de juny, entre les 21.30 hores i les 03.00 de la matinada, i també el diumenge 19 de juny, de 21.30 les hores fins a mitjanit.

  • L1-CORPUS 1: recollirà passatge a les parades de l'autobús 94; baixada a demanda dins del recorregut.
  • L2-CORPUS 2: recollirà passatge a les parades de l'autobús 95 (més dues parades excepcionals a Av. Salvador Allende/Metro Gavarra i Av. Salvador Allende/Torre de la Miranda); baixada a demanda dins del recorregut.
corpus-2022-autobusos-especials.png

 

Punts lila i itineraris segurs: s’han dissenyat itineraris segurs per desplaçar-se a peu entre els diferents espais de concerts i d’activitats de la Festa Major. En alguns d’aquests llocs s’hi ha instal·lat un Punt Lila, espai informatiu destinat a la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes, i en altres d’intermedis hi haurà personal municipal per fer reforç d’observació nocturna (com els serenos). Estaran operatius les nits de dijous a diumenge, i senyalitzats amb cartells i il·luminació especial.

corpus-2022-itineraris-segurs.png

Per unes festes igualitàries i lliures de sexisme i LGTBIfòbia

CORPUS-2021-diu-no-violencia-masclista-A4.jpg

 

Amb l'objectiu de promoure espais festius lliures de sexisme i disposar d’una eina per dur a terme una actuació coordinada en cas d’agressió, s'ha elaborat un  protocol d'actuació  per informar-se i saber com actuar en aquests casos. També podeu descarregar el cartell de la campanya -per col·locar-lo a les activitats que organitzeu- clicant la imatge de l'esquerra.