Educació

24 de gener, Dia Internacional de l'Educació

El proper 24 de gener es commemora el Dia Internacional de l'Educació,  en reconeixement del seu paper en l’assoliment del desenvolupament. Des de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, dins de la comunitat educativa de la ciutat que abraça estudiants, mestres, professors i professores, famílies i institucions implicades en l'ensenyament a Cornellà, creiem que és una bona oportunitat per recordar i reivindicar aquest paper fontamental en la nostra identitat com a persones, com a comunitat i com a societat..

L’educació és la clau del desenvolupament humà ja que ens permet fer arrelar la creació, el progrés i la difusió del saber i de la ciència, posant els coneixements i l’ensenyament a l’abast de tothom. Cal promoure una educació de qualitat, que sigui inclusiva i equitativa, i que ofereixi a tothom oportunitats d'aprenentatge al llarg de tota la seva vida.

Com a dret fonamental de qualsevol persona, l’educació té un valor universal i ha de ser útil per a la societat. Es tracta, doncs, d’una bona oportunitat de conscienciar a tota la ciutadania de la importància de l'educació i, en definitiva, a fer millor la nostra societat.

 

Ha arribat el moment de reactivar el compromís col·lectiu amb l'educació.

—Secretari General de les Nacions Unides, António Guterres