Educació

30 de novembre, Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

La ciutat de Cornellà de Llobregat forma part des del 1999 de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. Aquest any se celebra el 30 aniversari de la proclamació de la Carta de Ciutats Educadores, que és el document fundacional d’aquest moviment internacional que promou una visió de ciutat que situa l’educació com a vector de transformació social i de millora de la vida comunitària.

Les Ciutats Educadores aposten per crear contextos urbans més humans promovent una visió àmplia de l’educació al llarg i ample de la vida i maximitzant l’impacte educatiu de les seves polítiques municipals.

El Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que se celebra el proper 30 de novembre, té com a objectiu crear consciència sobre la importància de l’educació i fer visible el compromís dels governs locals per situar-la com a vector generador de benestar, convivència, prosperitat i cohesió social.

Us animem a celebrar aquest dia amb nosaltres a través de l’Origami “Jo em comprometo”. Un joc que recull 8 accions a l’abast dels més petits i petites per a treballar la bona convivència i la cura de les nostres ciutats. De forma lúdica, aquest material permet reflexionar al voltant del compromís ciutadà dels nens i de les nenes per a contribuir a generar Ciutats Educadores i pot utilitzar-se tant a les escoles, com en la família i en espais de lleure educatiu.

La carta de les Ciutats Educadores

30 aprenentatges de les ciutats educadores