Esports

Esdeveniments esportius


Cursa Popular de Cornellà

La Cursa Popular Ciutat de Cornellà és un dels
símbols esportius de la ciutat i un referent a la comarca per la seva trajectòria, ja que es va celebrar per primera vegada el 1991. Es disputa el primer diumenge d'octubre en fins a quatre distàncies o categories: cursa solidària, cursa de 750 metres (prebenjamí i benjamí), cursa de 1.700 metres (aleví, infantil i cadet) i la cursa de 10 quilòmetres, per a la resta de competidors. Recordeu que el més important és participar!

 Web de la Cursa Popular de Cornellà

20171001_Cursa Popular Cornella-11622.jpg

20200223_Cursa de la Dona-20021.jpg

Cursa de la Dona

Activitat esportiva que se celebra el quart diumenge de febrer, com a avançament dels actes del Dia Internacional de la Dona Treballadora. La primera edició es va celebrar l'any 2016, i cada any la recaptació de les inscripcions es destina a diferents projectes solidaris i de cooperació.

La cursa, sobre una distància de 5.000 metres, és oberta a nens i nenes de 6 a 14 anys i a noies/dones a partir de 15 anys.

 Web de la Cursa de la Dona

Cursa Solidària de Reis

Tothom pot participar en aquesta cursa, que se celebra al voltant del dia de Reis, amb un recorregut de cinc quilòmetres al voltant de la plaça de Catalunya de Cornellà, i que inclou curses infantils per als més petits de casa, amb circuits adaptats a cadascuna de les edats de 0-14 anys. 

Està organitzada per Corresolidaris, una entitat sense ànim de lucre creada per aficionats a l'atletisme popular, per donar a conèixer i recaptar fons en projectes solidaris, en molts casos de caràcter minoritari, a través de la realització d'activitats esportives relacionades amb l'atletisme popular.

 Web de la Cursa Solidària de Reis

20200105_cursa solidaria Reis-2007.jpg

20170527_Cloenda Esport Escolar-15489.jpg

Cloenda de l'Esport en Edat Escolar

Festa que se celebra al parc de Can Mercader a finals del mes de maig. Aquest esdeveniment tanca la temporada esportiva dels centres educatius de la ciutat, i és oberta a tots els participants dels Jocs Escolars, les seves famílies, tècnics, etc.

Els equips més destacats reben el seu trofeu i tothom pot participar a una gran festa amb activitats esportives (escalada, tennis, pàdel, escacs, hoquei, voleibol, rugby…) inflables i jocs d'aigua a la piscina descoberta.

Festa de l'Esport

Activitat en la qual les entitats fan un reconeixement a les persones que treballen per la promoció dels valors de l'esforç, la col·laboració i la superació, i que per la seva història són un exemple. Hi ha premis individuals a persones que han destacat en cada entitat esportiva de la ciutat durant la temporada, i premis especials de premsa, millor trajectòria esportiva, gesta catalana, etc.

20190531_Festa Esport-28044.jpg

20180318_Festa del Riu-10478.jpg

Train Running a la Festa del Riu

Cornellà celebra cada any la Festa del Riu per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua, habitualment al voltant del 22 de març, amb una jornada festiva i educativa a l’entorn del riu Llobregat per promoure els seus valors naturals. Es porten a terme nombroses activitats relacionades amb el medi natural durant el matí per a compartir en família, algunes d'elles de caràcter esportiu, com una pedalada popular i una cursa train running.

Cursa Can Mercader

Cursa organitzada pel Club d'Atletisme Can Mercader al voltant del mes de maig. Habitualment inclou una prova de 10km, una de 5km i curses infantils, en un recorregut pel barri d'Almeda.

Cursa-Can-Mercader.JPG

CTC-TEAM.jpeg

Triatló Social Ciutat de Cornellà

El Triatló Social Ciutat de Cornellà és una prova no competitiva que té com a objectiu donar a conèixer i apropar l’esport del triatló (nedar, bici i córrer) a tothom. Inclou tres formats; una prova infantil individual per categories, una modalitat en equips i una per relleus.

Està organitzat pel Club Triatló Cornellà i la primera edició va tenir lloc el 29 de juny de 2019.

Pedalada Popular

Activitat organitzada el mes de maig per l'entitat Esport Ciclista Cornellà, que fomenta la pràctica del cicloturisme com a alternativa saludable, lúdica i respectuosa amb l'entorn.

090510_Pedalada popular riu Llobregat_05.jpg

marato-relleus-cartel.jpg

Marató de relleus per equips

L'entitat Corresolidaris, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, organitza aquesta prova, habitualment durant el mes de març. La competició se celebra sobre un circuit de 3.516 metres.

Tothom juga!

El 10 de novembre de 2019 es va celebrar la 1ª edició del Tothom Juga a Cornellà: un matinal d’activitats esportives inclusives per gaudir d’un esport accessible a tothom.

20191110_Rebuda Volta Espanya Malalties Rares-1050.jpg

capAgenda.jpg
Consulta a l'agenda totes les activitats esportives que es fan a la ciutat

iconfinder_language_326663.png  http://agenda.cornella.cat/Agenda.aspx?activitat=1