Joves

Un nou projecte ajuda a millorar l'ocupabilitat dels més joves

El Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cornellà ha engegat un nou programa de suport i assessorament adreçat als més joves de la ciutat. És una iniciativa que té l'objectiu de millorar l'ocupabilitat dels ciutadans i ciutadanes d'entre 16 a 29 anys., que s'ha vist greument afectada arran de l'estat d'alarma sanitària pel Covid-19.

El projecte contempla incentivar i mantenir el vincle amb els recursos i serveis que s'ofereixen al programa Referents d'Ocupació Juvenil (ROJ), a més de motivar l'ús d'atenció personalitzada telemàtica del servei ROJ durant la quarentena i incidir en la percepció de responsabilitat i autonomia de les persones joves com a protagonistes de la seva pròpia trajectòria. En aquesta campanya també es vol informar als i les joves dels canvis en el món laboral derivats del Coronavirus.

La iniciativa començarà el 14 d'abril i s'allargarà fins el 30 de juny. Durant aquests tres mesos, es faran publicacions setmanals a les xarxes socials tots els dilluns i, a més, un divendres cada dues setmanes. Es farà servir l'eina digital padlet com a suport dels materials i continguts. A través d'aquest dispositiu, els joves podran consultar tota la informació de la campanya a través d'un enllaç a les biografies de les xarxes socials. Entre les temàtiques a tractar, es parlarà de l'autoconeixement i ocupabilitat, de les eines de recerca de feina, de com redactar un currículum i dels diferents canals de cerca de treball. Tota aquesta formació podrà ser personalitzada a través de correus electrònics i de xats.