Joves

Oficina Jove

Oficina-Jove-9053.jpgQuè és?

L’Oficina Jove és l'equipament que fa de punt de referència de recerca d’informació per als joves de la ciutat, on poden resoldre dubtes i trobar informació sobre formació, mobilitat, habitatge, ocupació, salut, lleure... A més hi ha amb professionals que els poden assessorar de forma personalitzada sobre els temes que més preocupen.

També s'hi pot trobar tota la informació relativa a les activitats de la ciutat que poden interessar: xerrades, concerts, espectacles, exposicions, cursos i tallers.

A més, és el punt de referència per a les associacions i grups juvenils on es pot trobar suport i assessorament per a desenvolupar qualsevol activitat, ja que potencia la dinamització d’espais d’oci i desenvolupament personal donant suport a les iniciatives particulars, incentivant  la plena participació dels joves i les joves de Cornellà, i oferir-los les eines necessàries per tal de donar resposta als seus reptes.

 


Què ofereix?

  • Oficina-Jove-9264.jpgInformació i assessorament: sobre tots aquells temes que us preocupen com ensenyament, treball, beques existents i com sol·licitar-les, habitatge, salut, lleure i cultura, participació...
  • Tràmit de Carnets Juvenils: ajuda en la tramitació dels diferents carnets: d’alberguista (juvenil, adult, familiar, i de grup), d’estudiant internacional (ISIC), de professor internacional (ITIC).
  • Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual: tramitació i obtenció d’aquest certificat, requerit per als llocs de treball amb contacte amb menors.
  • Autoconsulta: en aquest espai el propi usuari o usuària pot realitzar les consultes d'informació en diverses temàtiques, de fàcil accés i identificació.
  • Oficina-Jove-9146.jpg

    Ciberjove: és un espai amb 8 ordinadors i impressora, destinat a l’autoservei per la consulta d’e-mails, redacció de currículums o per la realització de treballs relacionats amb els estudis. També es realitzen formacions relacionades amb les eines ofimàtiques en diferents graus d’especialització.
  • Paret d’exposicions: espai destinat a joves creadors i creadores de la ciutat o estudiants al municipi perquè pugueu donar a conèixer la vostra obra.
  • Sales d’estudi: al centre disposem de 3 sales per poder realitzar treballs en grup o trobades per un temps màxim de dues hores. Les podeu reservar de forma presencial el dia que voleu fer-ne ús.
  • Recursos associatius per a les associacions i col·lectius juvenils. Per exemple:

-Cessió d’espais: mitjançant petició prèvia es pot fer ús de la Sala de reunions o de la Sala Polivalent, que disposa de projector.

-Allotjament d’entitats: utilització d’espais del centre, servei de bústia, serveis d’avisos i ús del centre fora de l’horari mitjançant compromís escrit de normes.

-Assessoria associació juvenil: assessorament sobre la constitució d’una associació, estatuts, subvencions, i totes aquelles qüestions relacionades amb les entitats juvenils.

 


També et pot interessar...

Compartim espai amb un altre servei que també et pot interessar: el Punt de Voluntariat i Solidaritat de Cornellà.