Patrimoni cultural

El Castell de Cornellà

20170228_Castell de Cornella-0349.jpgEl Castell de Cornellà és un dels edificis emblemàtics de la ciutat. Es tracta d'un gran casal gòtic, construït i reformat en diverses èpoques. Està estratègicament situat al capdamunt d'un petit turó, dominant el barri Centre, des del qual es té una bona visió del Llobregat en el seu tram final, de Sant Boi a l'altra ribera del riu i antigament, de les principals vies d'accés a la ciutat.

Adquirit i reformat per l'Ajuntament de Cornellà, des de l'any 2000 acull diverses dependències municipals com el departament de Patrimoni Cultural, una sala d'exposicions, l'Arxiu Històric Municipal, i el pati central on s'hi celebren activitats culturals i ciutadanes. A més, a la segona planta hi ha la seu de L’Avenç de Cornellà.

 

Història de l'edifici

NOU! Triptic informatiu del CASTELL

 

 


20160524_Exposicio Ciutat Cruilla-23438.jpgCastell de Cornellà - Sala d'exposicions

La planta baixa del Castell de Cornellà és també una gran sala d'exposicions, inaugurada l'any 2000 amb una mostra dedicada a Joan Pere Viladecans. Les exposicions ocupen normalment la nau est, un espectacular espai de triple alçada, i en algunes ocasions també les naus oest i nord. La sala, juntament amb el pati central, s'utilitza de forma habitual com a marc de presentacions de llibres i altres activitats ciutadanes.

En aquesta planta també hi ha una mostra de les peces arqueològiques que s'han trobat a les excavacions fetes a l'entorn de l'edifici, i una part del terra deixa al descobert algunes notables restes arqueològiques. 

Podeu consultar quina és la programació de la sala d'exposicions a l'Agenda municipal, a la infomació d'activitats del departament de Patrimoni Cultural, o a les notícies d'aquesta mateixa web.

 

Horari i visites

La sala d'exposicions és oberta de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i els diumenge i festius de 10 a 14 hores, sempre que hi hagi alguna exposició activa (podeu consultar-ho a l'Agenda). Això us permet visitar el conjunt de la planta baixa, amb el pati central. La resta de l'edifici acull dependències administratives. Planifiqueu la vostra visita: per evitar coincidir amb cap activitat que impossibiliti l'accés a l'exposició, us recomanem trucar al Castell prèviament.

iconfinder_location_211767.png Castell de Cornellà c/ Mossèn Jacint Verdaguer, s/núm
iconfinder_telephone_134148.png 93 474 51 35
iconfinder_mail_183573.png  museumercader@aj-cornella.cat

iconfinder_info_383122.png  De dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores. Diumenges i festius de 10:00 a 14:00 hores. 

 

20170430_Llegenda Sant Jordi Castell-15671.jpgPer als centres escolars hi ha diverses propostes educatives que permeten visitar i conèixer en profunditat la història de l'edifici i el seu valor patrimonial. Consulteu la web de les Propostes Educatives per a més detalls.

  • La Llegenda de Sant Jordi al Castell (escoles bressol i educació infantil)
  • Conèixer el Castell de Cornellà: Adriana i el malefici (1r i 2n de primària)
  • Descobrim l'arqueologia al Castell de Cornellà (3r i 4t de primària)