Polítiques de família

Els infants menors de 14 anys poden sortir al carrer durant una hora al dia

Cornellà obre de nou els parcs del Canal de la Infanta i de Can Mercader i habilita espais de passeig a tots els barris

Des de diumenge 26 d'abril, estan permeses les sortides dels menors de 14 anys per la ciutat, adequant-se al decret del govern de l'Estat que precisa les restriccions imposades per la crisi sanitària provocada per la COVID-19 des del passat 14 de març.

Les sortides dels menors, segons el mateix decret, s'han de limitar a la realització d'un passeig diari, de màxim una hora de durada, i a una distància no superior a un quilòmetre respecte del propi domicili, entre les 9.00 i les 21.00 hores. Hauran d'anar acompanyats per un sol adult responsable.

Cal recordar que es manté vigent la situació d'estat d'alarma per evitar en la mesura del possible els contagis de la malaltia COVID-19, així com les restriccions que se'n deriven. Per tant, aquest passeig diari s'ha de fer amb la màxima precaució i mesures de seguretat: mantenir una distància interpersonal amb terceres persones de dos metres, prendre mesures higièniques com rentar-se les mans al sortir i tornar a casa, i especialment evitar sortir si es presenten símptomes compatibles amb la malaltia COVID-19 (febre, etc.).

Mesures especials a Cornellà

L'Ajuntament de Cornellà també tornarà a obrir a partir de demà els parcs del Canal de la Infanta i de Can Mercader, encara que el seu ús serà exclusiu per a l'esbarjo dels infants, en les condicions mencionades, en l'horari de 9.00 a 21.00 hores, i només hi haurà alguns accesos oberts que podeu consultar en els següents plànols:

 
     

Cal recordar que es mantenen tancats els jocs infantils, tant dels parcs, com de la resta de la ciutat, d'acord amb les mesures restrictives que segueixen vigents per evitar la propagació de la malaltia COVID-19.

Així mateix, l'Ajuntament de Cornellà habilitarà diumenge 26 d'abril una sèrie de carrers a tota la ciutat, que es tallaran al trànsit, per complementar els espais d'esbarjo dels menors. És important reiterar que també aquí caldrà seguir mantenint les mesures de precaució, com la distància entre unes i altres persones. Els carrers que es tallen diumenge entre 9.00 i 21.00 hores per aquest motiu són:

*barri d'Almeda: Baltasar Oriol i Salvador Dalí
*barri de Riera: Empordanès
*barri Centre: tram superior Rambla Anselm Clavé/Dr. Carulla
*barri de la Gavarra: Bonestar (tram lateral de plaça Catalunya) i Miranda (entre Mossèn Andreu i Ermengol Goula)
*barri de Sant Ildefons: Avinguda Sant Ildefons (tram lateral de plaça Europa)
*barri del Pedró: Torras i Bages, i Màlaga

En la situació d'emergència sanitària en què ens trobem, tant l'Estat com l'Ajuntament de Cornellà han decidit prendre aquestes noves mesures adreçades als infants, per evitar un major impacte negatiu del confinament en els menors. Per això, es permeten aquestes activitats, de manera supervisada i mantenint les garanties d'higiene i distanciament social, tot i que és important recordar que la Guàrdia Urbana seguirà vetllant pel compliment adequat de les mesures de seguretat vigents.