Cornellà Natura

Mou-te en vehicle elèctric

Electrolinera (c. Baltasar Oriol).Fotolinera (c. Sevilla).Punts de recàrrega públics

A Cornellà disposem d'una electrolinera i d'una fotolinera. Actualment, són serveis sense personal i gratuïts, i funcionen les 24 hores, durant els 7 dies de la setmana.

 

L'electrolinera és al carrer Baltasar Oriol. És un punt de recàrrega ràpida triestàndard per a furgonetes i cotxes elèctrics i híbrids. També compta amb un punt de recàrrega lenta per a motocicletes o bicicletes elèctriques amb dos endolls. La potència instal·lada és de 50 kW (trifàsica amb corrent altern).

La fotolinera és al pàrquing del carrer Sevilla. Converteix l’energia solar en electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques. En aquest cas, està pensada per a la recàrrega de vehicles que romanen aparcats una gran part del dia. La fotolinera és capaç de generar 12.716 kWh cada any, que equival a carregar completament 318 cotxes. Això permet un important estalvi d’emissions de CO2: 15,86 tones cada any.

 

Com funcionen?

Per a la utilització dels punts de recàrrega de la xarxa d'electrolineres de l'AMB cal ser un usuari registrat. La identificació i accés al servei es fa a través de l'aplicació mòbil AMBElectrolineres.

Cal estacionar el vehicle en una de les places reservades, obtenir l'accés al servei del punt mitjançant l'app mòbil i seguir les instruccions d'ús adherides al punt o que s'especifiquen a la pantalla de cada punt.

Més informació al web de l'AMB

 


Punts de recàrrega privats

El centre comercial Splau compta amb 2 punts de recàrrega ubicats als accessos principals de les plantes P-1 i P-2 del seu aparcament. Són punts monofàsics a 20A i 4,2 Kw.

 

20210429-Fotolinera-9864.jpgBonificacions per a vehicles elèctrics

 

iconfinder-tick_green_1398912.png Bonificació a l’impost sobre vehicles de tracció mecànica

Si has adquirit un vehicle identificat amb el distintius 'Zero emissions' i 'Eco' recollits al BOE de 21/04/2016 pots obtenir una bonificació del 75% de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica.

 

iconfinder-tick_green_1398912.png Tarifa bonificada a l’estacionament regulat a la via pública

Tots els vehicles identificats amb el distintiu 'Zero emissions' estaran exempts del pagament de la corresponent tarifa horària a la zona blava d’estacionament regulat.

En aquells vehicles que duguin el distintiu 'Eco', la bonificació serà del 50% sobre la tarifa horària en les mateixes zones d’estacionament regulat.

Les definicions 'Zero emissions' i 'Eco' són les recollides al BOE de 21/04/2016.

La tarifa zero i la bonificació del 50% seran d’aplicació durant els primers 90 minuts d’estacionament del vehicle llevat que la zona regulada prevegi un temps màxim d’estacionament inferior als 90 minuts.

Els vehicles es podran beneficiar de la bonificació un sol cop al dia.