Cornellà Natura

Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona

Per millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions dels contaminants dels vehicles, l’1 de gener de 2020 entra en vigor la la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona, tots els dies feiners, de 7.00 a 20.00 hores. Durant aquest horari estarà restringida la circulació als vehicles sense etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT). La Zona de Baixes Emissions (ZBE) correspon als límits territorials establerts dins de les rondes, i engloba així Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i parts d’altres municipis, com Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. La Ronda de Dalt i la del Litoral no entren dins de la zona de baixes emissions, per tant s'hi pot circular sense restriccions.

La zona del municipi de Cornellà inclosa a la ZBE correspon al barri Famades i el polígon industrial del mateix nom, entre la Ronda de Dalt i el límit del municipi de l'Hospitalet.

 

Descarrega el tríptic informatiu

Més informació: www.zbe.barcelona

Consultes: ZBECornella@aj-cornella.cat

ZBECornella.jpg

senyalitzacio-zona-baixes-emissions-zbe.jpegAmb l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions s’espera reduir en un 15% els nivells de contaminació, percentatge encara inferior al necessari per complir amb la normativa europea i els valors que estableix la Organització Mundial de la Salut, que serien d’un 30 i un 50% respectivament.

Per això, caldrà complementar aquesta actuació amb d’altres com les que ja hem començat a posar en marxa al nostre municipi a través del projecte estratègic Cornellà Natura.

  • Promoció de l’ús del transport públic i de la bicicleta
  • Aparcaments Park&ride a les estacions intermodal
  • Creació de zones de pacificació del trànsit (barri Riera, ctra. del Prat)
  • Conversió en zona de vianants de carrers
  • Carrers tallats al trànsit de vehicles els ‘Diumenges sense cotxes’