Cornellà Natura

Comerç Verd a Cornellà

L’Ajuntament de Cornellà ha iniciat una campanya per fomentar el consum responsable, local i sense residus. S'han identificat 53 comerços que han estat certificats amb el distintiu Comerç Verd, de l'entitat Rezero.
Comerç Verd a Cornellà
Comerç Verd Cornellà

Els comerços certificats compleixen una sèrie de criteris pel que fa al tipus de producte que ofereixen, que promogui el consum km 0 i sense residus. Alguns dels criteris que s'ha tingut en compte són l'oferta de productes de proximitat, comerç just o ecològics i els que han reduït o substituït els embolcalls de plàstic.
Es tracta de comerços de diferents tipologies, com forns de pa, botigues d’alimentació, graneries, merceries, drogueries i botigues de roba, entre altres. Alguns d'aquests comerços es troben ubicats als mercats municipals on, tradicionalment, es pot fer un consum sense residus i de proximitat.
La segona fase de la campanya, prevista per principis de 2022, té com a objectiu fomentar el consum responsable i sense residus a tots els comerços de Cornellà i implicar a les persones consumidores.
Els Comerços Verds de Cornellà es poden visualitzar al mapa del projecte Comerç Verd.