Cornellà Natura

Finalitza la moratòria de la Zona de Baixes Emissions per a les furgonetes sense etiqueta ambiental

Finalitza la moratòria de la Zona de Baixes Emissions per a les furgonetes sense etiqueta ambiental
Imatge: AMB

A partir de l'1 d'abril del 2021, les furgonetes (N1) sense distintiu ambiental no podran accedir ni circular per la ZBE Rondes BCN en l'horari restringit: de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h. Amb aquest nou pas, l'AMB i els cinc ajuntaments, entre els quals hi ha Cornellà de Llobregat, que integren la ZBE Rondes BCN segueixen el full de ruta de desplegament d'aquesta mesura per evitar tornar als alts nivells de contaminació d'abans de la crisi sanitària i intentar prevenir així malalties associades a la mala qualitat de l'aire.

També finalitza, amb la mateixa data, la moratòria per als cotxes (M1) o motos (L) d'autònoms amb rendes baixes. Cal recordar que l'Àrea Metropolitana de Barcelona, per tal d'impulsar una mobilitat sostenible al territori, subvenciona la compra de vehicles de baixes emissions dedicats al transport i distribució urbana de mercaderies. Més informació.

Per atendre les conseqüències socioeconòmiques derivades de la crisi de la covid-19, la primavera de 2020 es van ampliar les moratòries de la ZBE Rondes BCN previstes inicialment. Amb el nou calendari, encara estan actives les moratòries per als camions (N2, N3), autobusos (M3) i autocars (M3). Aquestes finalitzaran en el decurs del 2021, segons les terminis establerts.

 

Balanç favorable

L'AMB fa un balanç favorable sobre el funcionament del Registre metropolità i dels diferents canals d'atenció a la ciutadania. El web informatiu zbe.barcelona ha rebut més de 500.000 visites. L'eina de l'AMB de consulta d'etiquetes ambientals de la DGT i matrícules ha superat les 92.000 consultes. També s'atenen gairebé 5.000 trucades mensuals d'informació i consulta. D'altra banda, l'AMB destaca que s'han inscrit més de 57.000 usuaris al Registre metropolità de vehicles estrangers i altres vehicles autoritzats.

 

Més informació

La ZBE Rondes de Barcelona és una àrea de més de 95 km2 que inclou Barcelona i els municipis circumdants a les rondes, on es restringeix progressivament la circulació de vehicles més contaminants. Aquesta és una de les mesures municipals per vetllar per la qualitat de l'aire que respirem i garantir el dret a la salut dins la ciutat. A Cornellà, afecta la zona del barri d'Almeda que es troba entre la Ronda de Dalt i el límit del terme municipal de l'Hospitalet.

Més informació sobre la ZBE a Cornellà

Web de la ZBE Rondes de Barcelona