Cornellà Natura

Nou servei de reaprofitament d'excedents alimentaris en els menjadors escolars

L’Ajuntament de Cornellà ha començat un projecte social que consisteix a recuperar els excedents alimentaris sobrants dels menjadors de les escoles Sant Miquel, Torre de la Miranda i Anselm Clavé. Les racions sobrants es congelen en carmanyoles individuals reutilitzables i, posteriorment, es distribueixen entre les persones derivades de serveis socials, com a complement dels menús cuinats diaris que reben. 

Per desenvolupar aquesta iniciativa social i contra el malbaratament alimentari, s’han hagut de comprar uns congeladors isotèrmics especials que es transporten en bicicletes amb caixa de càrrega. Després de rebre-les, les persones receptores de les carmanyoles les retornen per poder-les rentar i reutilitzar.

Va entrar en funcionament el 20 d'abril, i fins a final del curs escolar s'han pogut lliurar un total de 650 racions que suposen fins a 211,9 kg de menjar.

Les empreses de menjador implicades són l’Associació Educativa Trompitxol, Plat de Colors i Paladarines. El projecte té l’objectiu d’aprofitar amb total seguretat sanitària aliments que d’altra manera serien malbaratats, contribuint així a la prevenció de residus, alhora que aquests aliments suposen un recurs més per a persones en situació de vulnerabilitat. El projecte compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.