Cornellà Natura

Torna a obrir La Re-Parada, tres dies per setmana

Torna a obrir La Re-Parada, tres dies per setmana
La Re-Parada és al carrer Campfaso

Des del 13 d'octubre torna a obrir La Re-parada, al carrer dels Catalans, 70, després d'uns mesos sense funcionar per causa de les restriccions de la pandèmia de la covid-19. Aquest espai oferia habitualment un servei de recollida de residus especials similar a la deixalleria mòbil i diverses activitats de divulgació. Per ara, només es farà la recollida de residus i donarà informació a qui s'hi adreci, però no hi haurà altres activitats o tallers de reparació. 

La Re-Parada ocupa l'espai d'un antic quiosc de premsa al carrer dels Catalans, número 70. El servei serà obert els següents dies:

  • Dimarts de 10:30 a 13:00h
  • Dimecres de 17 a19:30h
  • Dijous de 10:30 a 13:00h

 

Les deixalleries ofereixen un contenidor per a l'oli de cuina usat

Si voleu reciclar l'oli de cuina usat, des d'ara a la deixalleria fixa del carrer Progrés o a la deixalleria mòbil que recorre tots els barris de la ciutat us facilitaran el 'Claki', un contenidor específic per emmagatzemar l'oli a casa. Quan sigui ple, el podeu portar a qualsevol dels punts de recollida: les mateixes deixalleries, a La-Reparada (c. Catalans 70), o bé al Centre Cívic de Sant Ildefons (c. Gerdera, s/núm).

El sistema, anomenat Oliklak, també funciona des de fa alguns cursos a diverses escoles de la ciutat. En aquest cas, les famílies també poden retornar el 'Claki' a la mateixa escola. 

Durant l'any 2019, a Cornellà es van recollir 18.780 litres d'oli vegetal usat que així es poden reciclar i eviten contaminar el medi ambient: s'estima que 1 litre d'oli pot arribar a contaminar fins a 40.000 litres d'aigua si el llencem per l'aigüera, i genera alts costos de funcionament a les depuradores. Amb el sistema Oliklak es va recollir una tercera part del total, més de 6.000 litres d'oli.