Cornellà Natura

Educació ambiental

Octubre'19-6847.JPGXarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Cornellà

La XESCO està formada per 18 centres educatius de la ciutat que tenen la voluntat i el compromís de treballar projectes que relacionin sostenibilitat i ciutat. La Xarxa es manté oberta a la incorporació de nous centres.

Es va crear el curs 2009-2010 i actualment està constituïda per 10 centres d'educació infantil i primària, 3 centres de secundària i 5 escoles bressol, que treballen en xarxa per compartir i reflexionar sobre la incorporació de criteris socioambientals a la pràctica educativa. Forma part de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la xarxa d'escoles verdes i xarxes locals que promouen programes d'educació per la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya, que fou creada l'any 2009.

Els centres integrants incorporen projectes ambientals al seu treball al centre i participen en la celebració d'activitats conjuntes i en l'execució de materials comuns. Alguns dels materials elaborats han estat:

 

Aprenem dels nostres residus a Cornellà de Llobregat

Es tracta d'un conjunt de recursos educatius sobre els residus municipals per ser usats amb el grup classe: contes, jocs, llibres, experiments, treballs de recerca i d'investigació,etc., classificats per diferents nivells educatius.

Tots aquests materials els podeu descarregar als següents enllaços, així com els vídeos elaborats pels alumnes:

pdf-color.jpg Cicle infantil

pdf-color.jpg Cicle inicial

pdf-color.jpg Cicle mitjà

pdf-color.jpg Cicle Superior

pdf-color.jpg Joc Invers

iconfinder-movie_183164.png Vídeos elaborats pels alumnes

 

Renova... què? Coneix les renovables de Cornellà

Activitat que es realitza a les instal·lacions Gremi d’Instal·ladors del Baix Llobregat per tractar les diferents energies renovables existents, sorgida de la necessitat detectada per la Xarxa de disposar de materials didàctics que treballin l’energia de forma quotidiana i relacionant-la amb espais propers del territori.

   Guia d’energies renovables