Cornellà Natura

Prevenció de residus i reutilització

imatgeComFunciona.jpgEspai Re-utilitza

Es tracta d’una iniciativa que pretén reutilitzar objectes en bon estat de conservació i funcionament per tal d'allargar la vida d'aquests objectes. Els objectes es destinen prioritàriament a cobrir necessitats bàsiques de persones en situació de vulnerabilitat social, però també poden els pot sol·licitar qualsevol ciutadà que hi vulgui donar una utilitat.

iconfinder-location_211767.png Deixalleria municipal del carrer Progrés

iconfinder-language_326663.png http://reutilitza.cornella.cat/

 

 

 

 

 

 


20150919_Mercat Intercanvi Gavarra-7838.jpgMercats de l'Estalvi

La promoció del consum d’objectes de segona mà ajuda a allargar la vida dels objectes i en definitiva, a prevenir residus. Per aquesta raó, des de l’any 2010 es van començar a organitzar a Cornellà els mercats d’intercanvi i de segona mà, on ciutadans i ciutadanes hi poden participar de forma gratuïta per intercanviar o vendre aquells objectes que, tot i estar en bones condicions, ja no els hi fan servei.

Ara, són coneguts com a Mercats de l'Estalvi. Es programen regularment al llarg de l'any en diferents barris de la ciutat. Només cal reservar una parada, a partir de 10 dies abans de cada edició, posant-vos en contacte amb el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cornellà.

 

iconfinder-mail_183573.png medi_ambient@aj-cornella.cat

iconfinder-telephone_134148.png 93 475 87 18

Agenda d'activitats de medi ambient 

 


Vaixella reutilitzable

Les entitats de la ciutat poden sol·licitar a l'Ajuntament de Cornellà una vaixella reutilitzable. La vaixella consta de tots els elements necessaris per a àpats populars de fins a 500 persones, amb plats de diferents tipus, coberts, tasses, safates, gerres i porrons, i 5.000 gots de plàstic reutilizables.

Posteriorment, les peces són rentades per un servei professional de neteja, per la qual cosa l'entitat pot tornar-la sense rentar.

Les entitats poden sol·licitar les peces que necessiten presentant a l’Oficina d’Atenció Ciutadana aquest formulari omplert. En aquest document podeu trobar la normativa completa de funcionament del servei.

Flyer informatiu (2021)


Compostador+de+jardi.jpgAutocompostatge

L’Ajuntament de Cornellà ofereix gratuïtament a la ciutadania els materials per fer compostatge, així com la formació necessària i el seguiment indefinit. És una condició indispensable que el compostador s’instal·li en un habitatge del terme municipal de Cornellà de Llobregat. Un cop que la persona mostri interès a fer compostatge s’estudiarà quin és el model que s’ajusta millor a les seves necessitats. No és necessari gaire espai, ja que els compostadors tenen una mida petita. N’hi ha de dos tipus: el de balcó i el de jardí. 

Les persones interessades han d’adreçar-se al Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cornellà.

iconfinder-mail_183573.png medi_ambient@aj-cornella.cat

iconfinder-telephone_134148.png 93 475 87 18

 

 

 

Arxius Adjunts