Polítiques d'igualtat

Programes d’Igualtat

Pla Transversal de Polítiques d’Igualtat

El III Pla Transversal de Polítiques d’Igualtat per a les Dones està plantejat i dissenyat d’acord a les necessitats de les dones de Cornellà i requereix el compromís de les diferents regidories i àrees de l’Ajuntament per tal de desenvolupar un treball responsable. Té l’objectiu de potenciar la igualtat d’oportunitats i prevenir situacions de discriminació per raó de sexe a la ciutat de Cornellà.

  III Pla Polítiques d'Igualtat

Imatge Concert per la Igualtat

20170330_Premis Dona Treballadora-8192.jpg

Consell de la Dona

El Consell de la Dona té per objectiu la participació de la dona en totes aquelles qüestions referides a potenciar la igualtat d’oportunitats per millorar la situació i la qualitat de vida de les ciutadanes de Cornellà.
Impulsa mesures per estimular la participació dels col·lectius de dones, promoure la participació de les dones en els diferents àmbits ciutadans i accions de solidaritat per al benestar de la dona.

  http://governobert.cornella.cat/consells-sectorials-de-participacio

Universitat d’Estiu de les Dones

Organitzada conjuntament per la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Cornellà, la Universitat d'Estiu de les Dones és la primera experiència a Catalunya de formació superior en matèria d'igualtat de gènere, fora d'estudis adreçats a titulats superiors.

Ofereix una formació alternativa en matèria d’igualtat de gènere. Els cursos són oberts a tothom i poden ser reconeguts com a crèdits de lliure elecció, crèdits ECTS o crèdits de formació docent per al professorat funcionari.

al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) o a la web http://www.ub.edu/estiudones.

8 de març

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març, el Consell de la Dona i l'Ajuntament de Cornellà organitzen xerrades i actes a la ciutat per sensibilitzar la població sobre la igualtat de gènere i els drets de les dones. A l’acte central, que s’acostuma a celebrar el mateix 8 de març, es llegeix un manifest reivindicatiu.

Dia internacional de la dona treballadora

20170528_Trobada Dones Emprenedores-17287.jpg

Xarxa de Dones Emprenedores

La Xarxa de Dones Emprenedores de Cornellà és una associació creada per dones Emprenedores, Empresàries i Directives que viuen i/o treballen al municipi i que volen aportar valor, talent i crear teixit social i empresarial a la ciutat. La seva finalitat és visibilitzar les seves problemàtiques i crear un espai de diàleg, assessorament, reflexió i sororitat per a fomentar sinergies entre dones emprenedores i empresàries.

Podeu contactar amb elles a través de la seva web.

25N-Dia Internacional contra la violència masclista

El 25 de novembre se celebra el Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones i Cornellà organitza anualment al voltant d'aquesta data diversos actes reivindicatius. També els instituts planifiquen activitats per reforçar la cultura de la igualtat entre homes i dones.

Cornellà ha estat pionera en la reivindicació d'aquest dia. L'any 2000 es va crear una Comissió Institucional per a coordinar les actuacions de les diferents institucions i departaments involucrats en aquest tema. Des d'aquesta comissió s'ha definit un protocol d'actuació i un circuit d'intervenció. El  CIRD actua com a coordinador.

20101124_Acte violencia genere_595.jpg

20170317_Carnets agents igualtat XAJI-13120.jpg

Xarxa Activa de Joventut per a la Igualtat (XAJI)

La Xarxa Activa de Joventut per a la Igualtat (XAJI) a Cornellà de Llobregat és una iniciativa conjunta de la Plataforma contra la Violència Masclista i les entitats que formen part del programa Trenquem el Silenci.


Té com a activitat principal la dinamització d'agents joves, actius i actives contra la violència de gènere i està formada per grups de joves de tots els centres públics d'ensenyament secundari de Cornellà de Llobregat.

L’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació

L’Ajuntament de Cornellà forma part dels ajuntaments que van crear aquest observatori l'any 2000 amb l'objectiu de denunciar els anuncis, programes, articles, etc. que apareguin als diferents mitjans i que siguin vexants per a les dones, canalitzar les queixes, fer-les públiques i visibles, i actuar, si és el cas, en contra de qui en sigui responsable.

Contacte:
iconfinder-telephone_134148.png 93 216 00 04
iconfinder-language_326663.png http://www.observatoridelesdones.org
iconfinder-mail_183573.png observatorid@observatoridelesdones.org


guia-us-igualitari-llenguatge.png

Llenguatge no sexista

El llenguatge ha de reflectir les noves realitats socials que es generen i, per tant, en un món on es promou la igualtat d’oportunitats i de tracte per a les persones, i en què les relacions entre gèneres es plantegen de maneres diferents i canviants, aquests esforços i aquests progressos s’han de visualitzar també en el llenguatge oficial de les administracions. Una visualització que s’ha de poder fer sense contravenir la genuïnitat de la llengua ni violentar-la amb solucions carregoses.

 

Guia d'ús igualitari del llenguatge

Guia d'usos no sexistes de la llengua