Solidaritat i cooperació

ART MURAL A L’ESCOLA MUNICIPAL D'EDUCACIÓ ESPECIAL VIROLAI PEL DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU 2022

L’alumnat de l’Escola Municipal d'Educació Especial Virolai crea un art mural en commemoració del 30 de gener Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP).
ART MURAL A L’ESCOLA MUNICIPAL D'EDUCACIÓ ESPECIAL VIROLAI PEL DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU 2022
Fotografia del mural de l’Escola Municipal d'Educació Especial Virolai

L'Escola Virolai ha participat durant el mes de març en el Cicle de Pau realitzant tallers i finalitzant amb la creació d'un art mural.

Els tallers "Contes africans per la pau" impartits pel col·lectiu Irènia Jocs de Pau, tenen l'objectiu de promoure la cultura de la pau entre l'alumnat, dins i fora de l'aula. A través de la lectura dels contes i dinàmiques, es transmeten valors propicis a la pau com l'empatia, la igualtat, la justícia, la solidaritat...

Com a cloenda, l'alumnat ha elaborat un art mural que representa la idea de "construir la pau". El procés ha estat tutoritzat per l'artista José Castro, il·lustrador, dibuixant de còmic i realitzador d'animació del nostre municipi. A més, el seu últim treball ha estat el cartell de la Nit de Reis 2022.

                                                           

A partir de la cerca de paraules relacionades amb el concepte de pau, la classe va crear un mural a l'aula, decorant els maons que més tard formarien part del mural exterior.

Finalment, l'alumnat van participar en el dibuix de la paret, on cadascú va pintar un maó de cada color. El resultat un treball en comú i una experiència molt profitosa pels participants.

Si voleu veure l'obra, no dubteu en passar-vos a contemplar-la!