Solidaritat i cooperació

DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU 2021

Des de 1964, cada 30 de gener, per commemorar la mort de Gandhi, se celebra el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP).
DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU 2021
Foto muntatge de dues fotografies dels murals dels instituts Neus Català i del MAC

Des de 1964 fins avui dia cada 30 de gener, per commemorar la mort de Gandhi, se celebra el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP). Aquesta data reconeguda per la UNESCO el 1993, recorda la necessitat d’educar en la tolerància, la defensa activa dels Drets Humans i la lluita contra la desigualtat i les injustícies.

Com cada any, des del Departament de Cooperació i Solidaritat, encetem el Cicle de Pau que s’estén durant el segon trimestre de l’any i on participaran escoles i instituts. A través de propostes educatives escollides pels diversos centres educatius, l’alumnat coneixerà i s’encomanarà de la Cultura de la Pau.

En aquest curs tan excepcional, s’han organitzat 27 tallers en 6 escoles i instituts amb la implicació de més de 800 alumnes, 20 grups de 5 escoles i instituts on 400 alumnes participaran en diverses accions, la realització de dos murals als instituts Maria Aurèlia Capmany i Neus Català; i moltes altres iniciatives que els mateixos centres organitzaran per a commemorar aquest dia.

En aquest sentit, i durant el confinament es va manifestar que Cornellà continua sent una ciutat solidària i és en aquest camí on la ciutadania ha de posar el seu gra de sorra i construir el nostre futur. Anima’t a participar col·laborant en aquestes accions i fes xarxa per a donar a conèixer aquest dia!