Solidaritat i cooperació

XI Edició Ciutats Defensores dels Drets Humans 2021

Comença la XI Edició Ciutats Defensores dels Drets Humans amb un acte inaugural que es celebrarà dimarts 18 de maig de 10 a 11:30 a Cal Ninyo a Sant Boi de Llobregat, serà retransmès via streaming a través del canal de Youtube “Ciutats DDHH”.

La XI Edició Ciutats Defensores dels Drets Humans s’inicia amb l’acte d’inauguració i la trobada amb premsa el 18 de maig de 10:00h a 11:30h al teatre Cal Ninyo a Sant Boi de Llobregat, serà retransmès via streaming a través del canal de Youtube “Ciutats DDHH”.

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat forma part dels 27 municipis participants en aquest projecte. La XI edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans comptarà amb la participació de 14 reconeguts defensors i defensores dels drets humans. Aquesta edició serà eminentment virtual i durant tot l’any realitzaran activitats de sensibilització, visibilització i incidència política i social, amb l’objectiu de per donar a conèixer la tasca que realitzen i per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.

La campanya central de l’edició d’enguany és la defensa de la terra i el medi ambient amb intersecció en la defensa dels drets de les persones migrades i refugiades, el dret a la pau i els drets de les dones i del col·lectiu LGBTIQ+.

Les activistes que participaran de manera presencial a la jornada d’inauguració són:

Czarina Musni (Filipines): advocada i defensora dels drets humans de Mindanao,  membre de la  National Union of Peoples’ Lawyers (NUPL), i de la Union of Peoples’ Lawyers in Mindanao (UPLM), organitzacions que brinden serveis legals a víctimes de violacions de drets humans. Treballa amb els pobles indígenes en l’exercici i afirmació dels seus drets col·lectius i especialment en el seu dret d’oposició a concessions mineres i de represes.

Luz Marina Hache (Colòmbia): lideresa sindicalista durant més de 40 anys i defensora dels drets humans, representant del Movimiento Nacional de Victimas de Crímenes de Estado (MOVICE). Treballa pel dret a la justícia, veritat, reparació i garanties de no repetició per a víctimes de desaparició forçada, execucions extrajudicials, assassinats selectius i desplaçament forçat, per acció i/o omissió de l’Estat.

Regina Zoe Magallón (Mèxic): activista mexicana pels drets de la comunitat LGBTTIQ+, especialment de les persones trans. Va ser la primera dona trans en fer un canvi d’identitat a Colima. Junt amb associacions de la comunitat LGBTIQ+, va litigar amb diputades i diputats de la legislatura LVIII per procurar el canvi del Codi Penal en favor del canvi d’identitat sexual al 2019.

 

Per a visualitzar l’acte, fes clic a enllaç

Per a més informació i perfils de les activistes: https://ciutatsdretshumans.cat/2021/xi-edicio-cddh-2021/