Solidaritat i cooperació

XII Edició Ciutats Defensores dels Drets Humans 2022

La XII Edició Ciutats Defensores dels Drets Humans arriba a la nostra ciutat amb la programació de quatre xerrades distribuïdes a l’Institut Esteve Terradas i Illa i l’Institut Neus Català.
XII Edició Ciutats Defensores dels Drets Humans 2022
Logotip Ciutats Defensores Drets Humans

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat amb la participació de 28 ajuntaments, entre ells l’Ajuntament de Cornellà, i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global.

Aquest any se celebrarà la XII edició i, la gira de primavera comptarà amb la participació de 6 reconegudes persones defensores dels drets humans. El fil conductor del projecte és l’estada a Catalunya d’un grup de defensors i defensores dels drets humans d’arreu del món.

En el marc de la visita, participaran en quatre xerrades distribuïdes a l’Institut Esteve Terradas i Illa i l’Institut Neus Català, on exposaran les seves reivindicacions i compartiran la tasca que desenvolupen en els seus territoris. A partir d’això, s’ofereix suport i visibilitat internacional als i les activistes.

Les persones activistes que participaran en les xerrades són:

  • Maria Sol Taule (Filipines): advocada que defensa legalment persones que no tenen recursos econòmics per pagar unacompanyament jurídic, especialment activistes i defensores i defensors de drets humans criminalitzats des de les institucions de l’Estat.

                                                                                                                                                                                                    

  • Nataniel Hernández (Mèxic): activista i advocat del Centre de Drets Humans Digna Ochoa, a la regió de Chiapas, a la frontera sud de Mèxic.

                                                                                                                                                                                                 

Per a més informació i perfils de les activistes: https://ciutatsdretshumans.cat/2022/