Les Comissions de treball de l’ASUECO posen en comú els avenços dels seus objectius | 26.4.2022

Els dies 17, 21 i 31 de març de 2022 se celebraren les noves sessions de treball de les tres comissions sectorials de l’ASUECO, amb el propòsit de posar al dia i coordinar les contribucions i impulsar les iniciatives plantejades per als membres integrants de cara a assolir els 125 objectius fixats en l’Agenda.

 

captura-document-cornella-natura.jpgComissió 1 - Cornellà Humana i Verda

El dijous 17 de març, a les 19 h. la Comissió 1 es reuní, i ja de manera presencial, en les sales del Castell per abordar el paquet de projectes i d’accions previstes en l’àmbit ambiental, tant pel que fa al desenvolupament dels projectes del pla estratègic Cornellà Natura com per les iniciatives desenvolupades en l’ordre de recollida de residus i reciclatges previst implantar des del de l’Àrea municipal de Manteniment i Espai Públic.

Els presents compartiren, doncs, el document que explicava les actuacions i finançament previst en projecte com ara el de l’arranjament de voreres dels carrers Tirso de Molina i Albert Einstein, la renaturalització de la part superior de la Rambla Anselm Clavé o la implantació del Jardí Vertical de l’Escola Bressol Mag Maginet entre d’altres.

També en el marc de la sessió, s’explicaren les mesures i actuacions municipals adreçades a garantir el compromís de la ciutat i de l’Agenda a treballar per la sostenibilitat i en contra del canvi climàtic, posant especial èmfasi en el nou servei de neteja i de recollida de residus, que es desplegarà en els propers mesos.

Finalment destacar que dins dels punts tractats es va fer la presentació del Cicle de Conferències “Reflexions de Ciutat” que se celebrarà durant els propers mesos en l’Auditori de  Sant Ildefons i també es va explicar, per part del representant de Creu Roja, la situació dels primers refugiats ucraïnesos arribats a casa nostra, i també a Cornellà.

Documents presentats en el marc de la Comissió 1:

 


Comissió 2 - Cornellà Educadora i Inclusiva

El dilluns 21 de març a les 18 hores, i també de manera presencial en aquest cas en les dependències de Can Mercader es detallaren les actuacions i campanyes empreses per fer-se càrrec dels reptes sectorials en matèria educativa, d’integració, de civisme i d’igualtat de gènere, en definitiva per una ciutat completament inclusiva.

En aquest sentit s’explicà com avançava l’Agenda per combatre la Soledat no Desitjada, amb la idea de confeccionar un mapa de recursos coordinat entre les Àrees Bàsiques de Salut i les entitats disposades a participar amb la voluntat de crear un pla transversal amb perspectiva comunitària.

D’altra banda es valoraren les activitats desenvolupades a l’entorn dels ja tradicional actes del Dia internacional de la Dona, amb la mirada posada en el 6è Congrés de Dones del Baix Llobregat que a la tardor s’haurà de celebrar a la nostra ciutat, i en els que es previst abordar qüestions a l’entorn de la violència masclista, l’empoderament sexual i reproductiu i especialment el paper de les dones en el treball del futur així com les trajectòries vitals de les dones.

Pel que fa al terreny de l’educació es compartiren dades i informació a l’entorn del programa Edulab, amb la participació del Citilab, i adreçat a l’alfabetització digital des de la perspectiva escolar però amb la inclusió de les famílies a través de les AMPA/AFA.

Per acabar s’explicà també l’atenció que la ciutat ha disposat pel que fa a la situació de persones refugiades d’Ucraïna a Cornellà.

 


image001.pngComissió 3 - Cornellà Activa i Emprenedora

Finalment el dijous 31 de març, a les 19 h fou el torn de la Comissió 3, on s’escometien les accions econòmiques i laborals recollides en l’Agenda.

En aquesta ocasió el focus s’orientava en analitzar i sobre tot declarar la feina feta a l’entorn de la promoció del comerç local, a través de campanyes adreçades a facilitar les compres de proximitat ja fos mitjançant plans de comunicació com d’iniciatives econòmiques com ara les de la tarja monedes, el suport a la digitalització dels Canals de venda i difusió dels establiments locals, o la participació  i assessorament amb la consecució d’ajuts públics derivats de la crisi pandèmica.

L’altra qüestió abordada fou la d’informar del Projecte Treball, Talent i Tecnologia (TTT) desenvolupat entre Citilab, departaments municipals amb competències en Educació i Treball i agents implicats de la ciutat, amb la mirada posada en millorar  les competències digitals bàsiques en l’àmbit de la formació i ocupació laboral. Iniciatives que incorporen eines digital per ajudar, ja sigui en la part formativa com en la instructiva, a  l’accés al treball.

 

En total, un col·lectiu de 68 persones participaren d’aquesta tongada de treball de les Comissions Sectorials, amb l’objectiu fixat en mantenir el diàleg i la reflexió, però sobre tot i aquest és l’objectiu, en l’actuació per assolir els reptes adreçats a fer de Cornellà una ciutat enfortida, tant pel seu teixit social i com pel tarannà cívic, on ningú quedi enrere, i alhora, aconseguir ser, a curt termini, una ciutat humana i sostenible.