Obre les portes el nou parc de Can Corts

L'1 de febrer s'obrirà a la ciutadania el nou parc urbà de Can Corts, situat a una de les zones de desenvolupament de la ciutat: el sector Destraleta.El parc de Can Corts s'articula a l'entorn d'una gran pineda ja existent en la zona sobre una superfície de més de 20.000 metres quadrats i en el qual s'ha intentat aglutinar els beneficis d'una zona verda amb un espai per al passeig i el descans.

El parc de Can Corts discorre paral·lel a l'avinguda del mateix nom amb àmplies zones verdes en les quals s'han plantat arbres, arbustos i plantes com a complement al petit bosc de pins que hi havia. El parc a més a més, actua com eix de connexió entre barris i serà també una nova zona de dinamització de la vida ciutadana. El projecte, desenvolupat per l'Ajuntament, ha tingut un pressupost pròxim als 2 milions d'euros.

Un altre signe d'identitat d'aquest parc és la masia Can Tirel, en l'extrem nord del parc. Un edifici totalment restaurat que data del segle XVII. Can Tirel serà la seu de l'entitat de la Societat Coral "La Unió". La masia es va modificar a la fi del segle XVIII. Possiblement era una masoveria que depenia de Can Corbs, avui desapareguda. Presenta una estructura atípica, amb tres plantes disposades a l'entorn d'un gran espai central.

Milers de cartes per al 'Consultorio de Elena Francis'

Durant el període de restauració de Can Tirel es van trobar a la masia milers de cartes adreçades al mític programa de ràdio Consultorio de Elena Francis. Llavors es va descobrir que Francisca Bes, promotora del programa, va estar vivint a la masia perquè es va casar amb un membre de la família Fradera, propietària de la casa.