Missió 'Tresor Perdut', viu l'aventura amb Citilab

Els tallers de la Missió "Tresor Perdut", un innovador model d'aprenentatge de la tecnologia basat en robots construïts amb peces de LEGO ja han començat al Citilab. En aquesta experiència hi participen nens d'entre 8 i 12 anys procedents de 17 escoles de Primària, principalment del Baix Llobregat. Els tallers, d'una duració aproximada de 50 minuts, tenen lloc de dilluns a divendres i hi participen una mitjana d'entre 400 a 500 alumnes per setmana.

La Missió "Tresor Perdut" proposa als nens una aventura plena d'obstacles a superar amb el seu enginy, ambientada en les històries d'Indiana Jones. L'aventurer serà en aquest cas un robot que s'haurà de programar per a buscar un tresor i lluitar contra un drac col·locat al mig del taulell de joc. L'objectiu de l'activitat és estimular el seu interès dels nens per la tecnologia, la seva capacitat lògica i creativa i el treball en equip.

El primer centre permanent per a nens d'Espanya
El passat 23 de novembre, coincidint amb el primer aniversari de Citilab, s'hi va posar en marxa el primer centre permanent de robots Lego per a nens d'Espanya amb el patrocini de Bancaja. La metodologia d'aquests tallers s'integren plenament amb els seus projectes d'innovació que tenen com a nucli el joc colaboratiu.

Citilab també ha estat el primer centre d'Europa en realitzar el taller Missió "Tresor Perdut". Fa més de 10 anys que aquests tallers van néixer al Massachussets Institute of Technology (MIT), i han evolucionat progressi-vament als països nòrdics. Recentment Citilab va organitzar un dels Tornejos classificatoris de la First Lego League, una competició mundial on participen més de 110.000 nois i noies de 10 a 16 anys.

Citilab es el primer laboratori ciutadà digital europeu, un centre experimental entre l'internet social i la nova generació de projectes de la Societat del Coneixement que fomenta la capacitat innovadora en tecnologia dels ciutadans. Allotja grups d'investigació interdisciplinaris, un centre emprenedor i promou la Societat de la Informació, la nova economia i la cultura digital.

MÉS INFORMACIÓ
Jordi Carrasco Ana Sanz
T. 93 551 06 60 935510672
M. 680 966 715
jcarrasco@citilab.eu aquirantes@citilab.eu

Citilab-Cornellà - www.citilab.eu