LA NOVA BIBLIOTECA MARTA MATA ES PRESENTA A LA CIUTADANIA AMB UNES JORNADES DE PORTES OBERTES

LA NOVA BIBLIOTECA MARTA MATA ES PRESENTA A LA CIUTADANIA AMB UNES JORNADES DE PORTES OBERTES

Els dies 10 i 11 de gener, la Biblioteca Marta Mata realitza unes jornades de portes obertes per donar a conèixer les instal·lacions a la ciutadania i mostrar tot el fons i serveis que resten disponibles a partir d'ara., a l'emplaçament històric de l'antic cinema Titan, en ple barri Centre de Cornellà (c/Rubió i Ors, núm. 184)

Es tracta d'un equipament modern i funcional amb un total de 1660 m2 repartits en quatre plantes per gaudir còmodament de la lectura i la cultura. Està concebuda per facilitar al màxim l'ús dels seus serveis i recursos, afavorint l'accés de l'usuari i, aspecte no menys important, oferint-li assistència i informació: compta amb un fons documental inicial de 20.000 unitats en diferents formats (llibres, CD, DVD i publicacions periòdiques), 17 ordinadors d'ús públic amb internet i connexió wi-fi, 100 punts de lectura i un ampli ventall de serveis i activitats periòdiques que s'aniran programant de forma progressiva al llarg de l'any com ara: l'hora del conte, club de lectura, exposicions, xerrades amb escriptors, a més d'una sala polivalent per realitzar-hi actes de tota mena.

A més la biblioteca disposa d'un fons especialitzat en la dona i el feminisme que consta de més de 200 documents ubicats a la segona planta. També s'hi pot trobar una bona selecció de docuemtns sobre Cornellà i els seus autors, així com documents relacionats amb la ciutat i la comarca del Baix Llobregat, tant històrics com actuals.

Una de les novetats de la Biblioteca Marta Mata és el servei "Internet i +" (accés a internet i ofimàtica) que ofereix la possibilitat de consultar, fer treballs i també imprimir documents de forma autònoma. Els usuaris amb carnet de biblioteca tenen la possibilitat de reservar els ordinadors d'aquest servei des de la pròpia Biblioteca i/o des de qualsevol ordinador connectat a internet, entrant a l'adreça http://puntxarxa.org/diba/reserves/.

Amb aquest nou equipament es millorarà el servei a la ciutadania des d'unes dependències pensades per fomentar la lectura, la recerca i ser un dels centres ciutadans de foment de la cultura des d'un vessant integral.

La Biblioteca Marta Mata està integrada en la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC) en la que també figura la Biblioteca Central i on s'integrarà la futura biblioteca de Sant Ildefons. La xarxa posa a l'abast dels usuaris tot el fons comú de les biblioteques i l'opció de fer les gestions de forma paral·lela. Això vol dir que des d'una o altra es podrà demanar a préstec i consultar el fons amb el mateix carnet.

Els dos dies de Portes Obertes els visitants podran escriure les seves impressions en el Racó de la dedicatòria, un llibre especial construït per a la ocasió, que estarà a disposició dels visitants. Els nens i nenes podran fer els seus dibuixos i penjar-los, si volen, al penjador dels desitgs.

Cornellà de Llobregat, 7 de gener de 2008

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar