L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ OFEREIX ATENCIÓ PERSONALITZADA A MÉS DE 4.000 PERSONES GRANS PER PREVENIR EL COP DE CALOR

L'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ OFEREIX ATENCIÓ PERSONALITZADA A MÉS DE 4.000 PERSONES GRANS PER PREVENIR EL COP DE CALOR

Es col·loquen tendals per crear ombres a les zones de jocs infantils en diverses places de la ciutat

L'Ajuntament de Cornellà té en marxa fins al 10 de setembre la campanya “Cop de calor”, que contempla diverses accions per garantir el seguiment personalitzat d'unes 4.000 persones de més de 75 anys, amb l'objectiu de prevenir els efectes nocius de la calor.

És el tercer estiu que es porta a terme la campanya, conjuntament amb la Fundació per a l'Atenció de Persones Depenents i amb la col·laboració del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i de les entitats CajaMadrid i Caixa Tarragona.

Entre les accions que es porten a terme figura l'atenció telefònica continuada (en dies laborables) de 9 a 21 hores, al telèfon 93-375 16 93, a totes les persones de més de 75 anys de Cornellà que viuen soles o amb una altra persona de la mateixa edat, que són considerades el col·lectiu de més risc.

També es programen visites a domicilis o enviaments d'informació i recomanacions d'interès. Per a això, i amb l'objectiu d'atendre personalment a un major nombre de persones mitjançant visites domiciliàries, la Fundació de Persones Dependents ha incrementat aquest estiu el seu equip d'informadores, fins a un total de 9 professionals que formen part del grup de treball de la campanya.

L'atenció als ciutadans es realitza sota els paràmetres dels professionals de Serveis Socials de l'Ajuntament, als quals se'ls notifica de forma immediata qualsevol situació de risc amb la finalitat d'activar els protocols habituals d'intervenció social.

També amb l'objectiu de combatre la calor i l'exposició excessiva al sol, l'Ajuntament de Cornellà ha instal·lat a la plaça Joan Miró, la plaça de Can Suris i al Parc Rosa Sensat unes estructures amb tendals per poder gaudir de zones d'ombra durant els dies més calorosos de l'any.

Les estructures s'han col·locat en les zones pròximes a les àrees de jocs infantils, tenen una altura aproximada de 4 metres i estan cobertes per lones de diferents colors. Es tracta d'una plataforma de fàcil muntatge que pot fer-se extensiva en altres espais, parcs i places perquè la ciutadania pugui gaudir de les zones de descans amb més comoditat en les èpoques de més calor de l'any.

Cornellà de Llobregat, 24 de juliol de 2009

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar