La residència Teresa Duran comença a rebre els primers usuaris

La residència Teresa Duran comença a rebre els primers usuaris

Poden accedir a una plaça residencial persones que tenen reconegut el dret a una plaça per la Llei de Dependència i es troben en llista d’espera de la Generalitat. Les persones interessades en obtenir informació poden demanar cita prèvia a la mateixa Residència o trucant al telèfon 93 375 00 10

La Residència Teresa Duran començarà a rebre els primers usuaris el mes d’octubre. En total acollirà 134 places residencials, 100 d’elles i 15 de Centre de Dia, concertades amb la Generalitat de Catalunya i integrades a la xarxa pública d’atenció del sistema de serveis socials.

Tenen prioritat les persones amb dret a una plaça residencial reconeguda per la Llei de la Dependència i que es trobaven en espera d’una plaça vacant.

Així mateix, totes les persones interessades en rebre informació sobre la Residència hauran de demanar cita prèvia al propi centre o trucar al telèfon: 93 375 00 10.

Actualment s’estan desenvolupant les gestions d’ingrés amb les primeres persones que han estat designades per ocupar aquestes places públiques i que aniran ingressant de forma progressiva un cop tinguin preparada tota la documentació i el seu trasllat.

Per tal de facilitar la seva posada en funcionament i permetre que els usuaris, les seves famílies i els professionals s’acomodin als espais i serveis, s’ha previst que els ingressos es facin de forma gradual, per assolir la plena ocupació a mitjans de l’any 2011.

Tots els serveis de cuina, bugaderia i neteja també es troben en funcionament per començar a acollir als primer usuaris.

Amb aquest projecte s’han creat 70 llocs de treball

La Residència Teresa Duran està gestionada per la Fundació Privada per a l’Atenció a Persones Dependents i compta actualment amb un equip de 70 persones entre professionals sanitaris, socials, de serveis i administració que estan totalment operatius.

Aquest equipament és una de les inversions més destacades en matèria social realitzades en els últims anys a la ciutat amb un pressupost de 7,1 milions d’euros.

Té quatre plantes, més la planta baixa i una planta subterrània i una superfície construïda de 6.554 m2, amb un total de 72 habitacions dobles i 8 senzilles, totes amb un bany accessible, i amb una amplada per sobre del normal.

La Fundació Privada per a l’Atenció a les Persones Dependents, impulsada per l’Ajuntament de Cornellà, s’encarrega de la gestió del Centre en col•laboració amb la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat.

La Residència Teresa Duran és la culminació d’un projecte inclòs al Pla d’Actuació Integral de Sant Ildefons iniciat l’any 2005, que permetrà a la Fundació consolidar i potenciar l’atenció a la gent gran i en situació de dependència de Cornellà.

A més d’aquest Centre, la Fundació atén a prop d’un centenar de persones amb serveis d’atenció domiciliària i dona suport psicosocial a més d’un miler de cuidadors de persones dependents mitjançant grups de suport.

Cornellà de Llobregat, 1 d'octubre de 2010

Ajuntament de Cornellà de Llobregat
Departament de Premsa i Comunicació
Tlf: 93.377.02.12 / Fax: 93.377.88.00

 

Tornar