Alicia Grande guanya el 28è concurs de còmics Ciutat de Cornellà

Departament de Joventut

"Caminant", premio "Ciutat de Cornellà, de Alícia Grande Bayona

Ja s'han fet públics els premis del 28è concurs de còmics "Ciutat de Cornellà", segons el dictamen del jurat reunit el 13 de juliol:

Categoria Sènior

Premi Concurs de Còmics "Ciutat de Cornellà", Alicia Grande Bayona, 25 anys (Barcelona), per “Caminant”.
Premi a la millor historieta d'humor, Ariadna Reyes Fernández, 25 anys (Rubí, Barcelona), per “Mejor no preguntes”.
Premi al millor guió, Alejandro González-Moralejo Rausell, 26 anys (Barcelona), per “Jubilado atrincherado”.
Premi a la millor historieta en català, Pau Ferrando Vidal, 20 anys (Sant Carles de la Ràpita, Tarragona), i Gala Pont Fernández, 19 anys (Granollers, Barcelona), per "Em van explicar que..."
Premi al millor autor local, Laura García Sagol, 29 anys (Cornellà de Llobregat, Barcelona), per “La siesta afgana”.
Premi animació i còmic, Jesús Sanz Bravo, 27 anys (Madrid), per “Spin, el electrón”.
Premi tira política, Tomeu Riera Amengual, 21 anys (Bunyola, Illes Balears), per “Maneres de sortir de la crisi”.
Mencions especials per a la publicació, Irati Fernández Gabarain, 29 anys (Barcelona), per “Enmascarado”; Conxita Herrero Delfa, 19 anys (Madrid) per “Hortalisses que provoquen el plor”; Wahab Zeglache Bayot, 28 anys (Barcelona), per “Los sueños se hacen realidad”.

Categoria Júnior

Premi al millor autor júnior, Paula Carbó Cubero, 15 anys (El Prat de Llobregat, Barcelona), per “Aiguaneu”.

Les millors obres del concurs es podran veure a la Mostra del Còmic de Cornellà durant els mesos d'octubre i novembre, al costat d'altres exposicions i activitats relacionades amb el món de la historieta.

El total de participants d'aquesta edició ha estat de 78 (45 nois i 33 noies)amb 74 obres. A la categoria Sènior han estat un total de 49 participants, 30 homes i 19 dones, amb 46 obres presentades (3 obres conjuntes entre dibuixant-guionista). Del total, 21 es van presentar en català i 24 en castellà (1 obra sense text). Quant al color, 11 en b/n i 35 en color. Pel que fa a la procedència, 31 de Catalunya, 5 d'Andalusia, 3 de Castilla-La Mancha, 2 de Murcia, i 1 d'Aragó, Euskadi, Illes Balears, Madrid, Galícia, Comunitat Valenciana, Islas Canarias i 1 d'Argentina.

A la categoria d'Animació i còmic, hi ha hagut 6 participants, 3 homes i 3 dones, 5 de Catalunya i 1 de Madrid. A la de tira política, han estat dos els participants, un home i una dona, de Catalunya i Illes Balears.

I a la categoria Júnior es van presentar un total de 21 participants, 11 nois i 10 noies, amb 20 obres  presentades (1 obra conjunta entre dibuixant-guionista). De les 21, 10 es van presentar en català i 10 en castellà. Quant al color, 7 en b/n i 13 en color. I pel que fa a la procedència, 14 de Catalunya, 2 d’Astúries i de Islas Canarias, i 1 d'Euskadi, Cantàbria i Paraguay.

Kim s'emporta el 19è Premi Ivà al millor historietista professional

Joaquim Aubert Puigarnau, més conegut com Kim (BCN 1941) és un dibuixant d’historietes. Al 1977 va iniciar la seva col·laboració amb la revista El Jueves,  publicació de la que va ser membre fundador. Va crear una sèrie per aquesta revista titulada Martínez el Facha, que ha sortit ininterrompudament a la revista fins a la actualitat. Aquesta sàtira ha estat recopilada a una vintena d’àlbums.

Al 2009 va realitzar la seva primera novel·la gràfica titulada El Arte de Volar, amb guió de Antonio Altarriba. Ha estat guardonat amb diferents premis al llarg de la seva carrera, com el Gran premi del Saló de Còmic de Barcelona (1995), el premi internacional d’Humor Gat Perich (2007) i el Premi Nacional del Còmic d’Espanya (2010).

Més informació:

http://www.cornella.cat/ca/Comics.asp
http://comicsencornella.blogspot.com/