Carretera d'Esplugues, un nou centre per a Cornellà

El tram de la carretera d'Esplugues entre les rotondes de l'Av. Can Corts i l'Av. Alps es transformarà aquest any en un eix cívic, amb una inversió de 5,4 milions d'euros que finança el Fondo de Inversión Local para el Empleo. Aquesta transformació inclou també l'entorn de l'Ajuntament de Cornellà i la plaça de l'Església i donarà lloc a un 'nou centre' de la ciutat. Així es dóna un pas més a la transformació iniciada per l'Ajuntament de Cornellà amb actuacions com el sector Alps i el nou viaducte de Renfe.

Guanyar espai per als vianants és possible amb la minva del trànsit que ha suposat per a aquest tram de la carretera d'Esplugues el túnel paral·lel al tramvia, així com l'ampliació del pas sota el viaducte.

El projecte encarregat per l'Ajuntament de Cornellà preveu que, en el primer tram, entre l'Av. Can Corts i l'Av. Alps, la carretera d'Esplugues passarà a tenir un carril per sentit, i els passos de vianants estaran al nivell de les voreres. El final de la Rambla es connectarà amb un passeig arbrat fins a l'Av. Can Corts.

La recent construcció del viaducte també permet ara reordenar l'enllaç amb l'Av. Alps i l'Av. Salvador Allende, especialment per facilitar l'accés de vianants cap al o des del Centre de la ciutat, amb passos més amples i directes. La rotonda serà molt més àmplia i amb la seva forma serà aproximadament un doble triangle.