"La resolució de conflictes, a la recerca de la felicitat" (conferència)

Mentre que en el passat s’ha cregut que només unes persones estaven capacitades per a resoldre conflictes, avui hem descobert que tothom amb uns coneixements bàsics – tenir una actitud positiva, detectar interessos i les necessitats de les persones enfrontades, fer aflorar i analitzar les causes de la confrontació, dialogar amb el suposat adversari, crear un clima de confiança, fomentar la creativitat i buscar l’ajuda de persones de l’entorn-, pot trobar i construir solucions satisfactòries, esdevenint un agent productor de la felicitat.

 

Amb aquesta perspectiva en ment i dins del programa del Cicle de Pau, en Xavier Pastor, ens ve a donar una serie de criteris que, si posem en pràctica, ens ajudaran a afrontar -i pot ser resoldre- els conflictes de forma que no tan sols no suposin un problema per nosaltres, sinó que a més puguin suposar un pas endavant en la nostra recerca de la felicitat.

 

Per posar-vos en antecedents, us presentarem el currículum de Xavier Pastor: és politòleg i conflictòleg. Expert en la prevenció, gestió i resolució de conflictes, especialment en l'àmbit públic i social. Guanyador del Premi Civisme 2014 i 2015 en la modalitat d’assaig amb l’obra “Conflicte Públic” i “30 articles breus de Resolució de Conflictes a Catalunya”. Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG (Fundació UdG). Professor en el Programa de conflictologia dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC. Autor de diferents investigacions a Catalunya i de llibres sobre la gestió dels conflictes públics.

 

La xerrada tindrà lloc dimecres 24 de febrer, a les 19:00h a la Sala Polivalent de la Biblioteca Sant Ildefons.

Quedeu tots convidats, la cosa serà interessant o sigui que corre la veu!

 

Deixo el link al blog d'en Xavier, pels curiosos que vulguin donar una ullada a la seva carrera i historial, que són molt interessants:

 

Blog de Xavier Pastor