Sevilla 13, La Postindustrial Zona Creativa

 

Paraules de Jordi Rocosa:

... "Quan a finals de l'any 2011 vaig arribar a aquesta nau, que va formar part del complex industrial de la Siemens, vaig tenir la intuïció que l´espai que a partir d'ara seria el meu taller,  es significava com el darrer, del meu recorregut postindustrial que es va iniciar l' any 1987 en la fàbrica de "candaus" R.G.M. a on es va realitzar una instal·lació que donava pas  al transit pel  camí iniciàtic que ara,  arriba en aquest punt a la seva fi.

Darrera en el temps i ha l'ocupació de l'espai Famades 1989, ara convertit en una pota d'accés a la Ronda de Dalt, de Can Parellada 1992 , un jardí darrera l'estació autobusos (magatzem Osborne), i de les cúpules de Can Bagaria 1995, en  procés de rehabilitació.

He anat transportant en aquest periple i acumulant, sota la síndrome d'un Diògenes artístic, vestigis industrials, trossos de instal·lacions, escultures, gargots pictòrics,  residus, en molts casos de materials inútils que mai he estat capaç de despendrem, i s´han convertit en una deixalleria emocional,  de tots ells n´he fet el meu mon i ara sota el nom Sevilla, 13 (nom del carrer), els vull ensenyar a manera d'un  transitable, un circuït anímic que en la presencia de l'espectador esdevingui llenguatge i ompli de contingut aquesta cacofonia matèrica, i si en té, en la seva mirada, li doni el veritable sentit.

Agraeixo l'ajut de Procornellà, i dels  departaments de Cultura, Patrimoni Cultural i  als companys de Via Pública de l' Ajuntament de Cornellà de Llobregat,  per la seva inestimable col·laboració,  imprescindible perquè aquesta proposta hagi esdevingut realitat. Així com d'en Ramón Gil, pel seu esforç i paciència i a Eduardo Cano per moltes de les imatges que ens acompanyen.

Activitats:

Inauguració, el 20 de març a les 19'30 h.:

Performance,  sota el títol " DESAFERRAMENT" a càrrec de "ROCO Y SUS HERMANAS". Martina, Paula, Toni i Xavier Rocosa, amb la participació de la XARANGA SARAU i de l' Angelus Luberrimus .

Per  amenitzar l'estona, mentre es visita l'espai hi haurà les actuacions de: "Aline Vincent" amb números d'aeris, "Cia Toniton" amb performance de Foc i sorpreses culinàries.

Visita de l'exposició:

Dijous 21 i Divendres 22 de les 19'30 a 21 hores. El dissabte 23 i el diumenge 24 de 12 a 14 hores

Vermut musical i activitats pels infants:

El diumenge 24 a l'esplanada del davant del recinte hi haurà els jocs de Guixot de 8 i un vermut amenitzat per Isaac Pascual Quartet

 

Enllaç a l'Agenda d'Activitats, AQUÍ