Cornellà prepara la diada de Sant Jordi, la primera de la nova biblioteca de Sant Ildefons

Departament de Patrimoni i Biblioteques

Cornellà ha completat el seu mapa d'equipaments amb l'apertura del Centre Cultural Sant Ildefons, un espai dedicat a la promoció de la lectura i al desenvolupament d'activitats ciutadanes de caràcter cultural, on destaca la nova Biblioteca de Sant Ildefons, la tercera de la ciutat. El nou espai forma part de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà, integrada per la Biblioteca Central i la Biblioteca Marta Mata.

Té un caràcter de proximitat i des del barri treballarà com a motor pel foment de la lectura, una de les prioritats culturals de l'Ajuntament.  Accions com l'hora del conte, les tertúlies, els jocs infantils de lectura, els cursos d'informàtica i les exposicions, entre d'altres, converteixen les biblioteques en un servei dinàmic i complet que va més enllà del préstec de llibres.

Laboratori de lectura familiar

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, es fan a la ciutat nombroses activitats vinculades a la lectura, els llibres i la cultura en general. La Biblioteca de Sant Ildefons també s'estrena amb el Laboratori de Lectura Familiar que es realitza el 18 d'abril, amb el títol "Malabarismes de paper" i a càrrec de Marta Roig (Creativitatta). Està adreçat a públic familiar amb infants entre 4 i 8 anys. Cal inscriure-s'hi prèviament.

Evidentment són moltes més les activitats que tenen lloc durant aquests dies a les biblioteques de la XBC: l'exposició de punts de llibre que els alumnes d'escoles i instituts de Cornellà han fet un any més amb motiu de Sant Jordi (del 18 al 30 d'abril, Biblioteca Marta Mata), hores del conte fins i tot en anglès, o els premis del Joc del Dau, entre d'altres. Podeu consultar tota la programació a la web de la Xarxa de Biblioteques o al seu butlletí d'activitats.

Un gran equipament per a la lectura

La BSI és un equipament de 1.739,50 m2, ampli i lluminós que disposarà d'un fons inicial de lliure accés de 21.000 documents en tots els suports: llibres, CD, DVD, revistes i diaris, etc. La primera planta és un espai dedicat exclusivament als nens i nenes de fins a 12 anys, amb llibres per a reforçar el seu procés educatiu, revistes, infantils, còmics i contes. També trobaràs el servei d'accés a Internet, la sala de diaris i revistes, les guies de viatges, els llibres de fotografia, de cinema i de música, i les pel·lícules en DVD; el servei de préstec, el de reprografia i l'accés a la sala polivalent.

El soterrani és un espai idoni per a l'estudi i la lectura, on es concentren els llibres de coneixements i els fons de referència. També trobaràs el servei d'informació. L'horari de la biblioteca és de dilluns a  divendres de 15:30 a 20:30h i dimarts i dissabte de 10 a 14h.