Museu Palau Mercader

Vidres de seguretat al Museu Palau Mercader

Ja és visible l'interior de la planta noble des de fora. Apropa't!
Vidres de seguretat al Museu Palau Mercader
Col·locació vidres de seguretat al Museu Palau Mercader

Ara ja fa un parell d'anys que es van instal·lar els vidres de seguretat a les quatre portes posteriors del Museu Palau Mercader i a dues finestres de les torres que queden a peu de carrer. Us n’havíeu adonat?

Un estudi qualitatiu de públic realitzat prèviament va permetre conèixer l’opinió dels visitants sobre alguns aspectes a millorar del Museu: un d’ells, la poca llum dels espais interiors i la percepció del Museu com un edifici tancat a la població. Per motius de seguretat, aquestes obertures s’havien de mantenir tancades la major part del temps, ja que els vidres originals són molt fràgils.

La col·locació de vidres de seguretat ha permès obrir els porticons de bat a bat, i recuperar així la relació entre els espais interiors i el jardí romàntic de fora, guanyant llum, visibilitat i mostrant una imatge més oberta de l’edifici.

Ara, si us apropeu un diumenge al matí a la part posterior del Museu Palau Mercader, podreu fer el tafaner i veure l’interior amb llum natural, tot i que la presència d’un filtre de protecció contra la llum ultraviolada, que garanteix la conservació dels materials més sensibles com els teixits i els papers, produeix un efecte mirall quan la claror és més intensa que la llum interior.