Vull emprendre

Oferim assessorament i serveis tant per a empreses com per a particulars que vulguin obrir un negoci.

Si vols iniciar una activitat empresarial per compte propi i necessites informació i assessorament, has d’adreçar-te al Centre d’Empreses Baix Llobregat. Ofereix regularment un curs especialitzat per a nous emprenedors, i a més et poden ajudar a elaborar el teu propi pla de viabilitat, a aconseguir fonts de finançament i oferir-te assessorament legal.

Compta amb un equip de professional que t’ajudaran en tot el procés i intentaran resoldre els dubtes que et vagin sortint.

Centre d’Empreses Baix Llobregat

C. Tirso de Molina núm. 36 
Tel. 93 474 80 42
https://www.centredempresesprocornella.cat/

Si ets emprenedor o emprenedora i vols ubicar-te en un espai fix, Cornellà disposa de dos vivers d’empreses, un ubicat dins del Centre d’Empreses Baix Llobregat (al carrer Tirso de Molina, al barri d’Almeda) i l’altre és el Viver d’Empreses Procornellà, (al carrer Joan Fernández, al barri del Pedró).

En aquests dos espais hi trobaràs zona de co-working i despatxos propis. Trobaràs més informació en aquest link:

https://www.centredempresesprocornella.cat/lloguer-d-espais/

Per altra banda si el teu projecte és de base tecnològica o digital, al Citilab disposem del Labworking, un espai obert de 200 mestres quadrats amb wi-fi, connexió a Internet, impressora, telèfon, sala de reunions i zona de descans on pots disposar d’una taula i cadira per començar la teva activitat.

Citilab Cornellà

Pl. Can Suris s/n
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 551 06 60

Sí, el Centre d’Empreses Baix Llobregat també disposa de naus industrials perquè puguis començar a desenvolupar la teva activitat empresarial.

Consulta tota la informació al següent link: 

https://www.centredempresesprocornella.cat/lloguer-d-espais/

L’Ajuntament de Cornellà disposa de diferents ajuts i subvencions adreçades als emprenedors i emprenedores de la nostra ciutat, com són la Quota Zero i el projecte 6+6.

La Quota Zero et permetrà desenvolupar tots els tràmits administratius municipals per a la constitució del teu negoci de manera totalment gratuïta. No hauràs de pagar cap taxa municipal a l’Ajuntament de Cornellà relacionada amb la constitució o amb el funcionament de la teva empresa, com ara l’IBI, construccions, instal·lacions i obres i el de vehicles de tracció mecànica, així com les taxes de la recollida de residus comercials, la d’ocupació de terrenys d’ús públic o la de serveis urbanístics, entre d’altres.

El projecte Ocupa’m (6+6) està adreçat a incentivar la contractació de persones de Cornellà en situació d'atur per un mínim de 12 mesos. L’Ajuntament de Cornellà s’encarrega de pagar els sis primers mesos, amb el compromís de l’empresa de mantenir aquest contracte durant un mínim de sis mesos més.

Per acollir-t'hi has de sol·licitar una subvenció en el termini establert, que s'obre anualment. Consulta la pàgina de Subvencions.

Si vols constituir una empresa vinculada als sectors emergents, el Centre d’Empreses Baix Llobregat conjuntament amb la Fundación Telefónica, disposa d’un programa d’acceleració d’startups de base digital i/o tecnològica. Aquest projecte disposa de subvencions i d’assessorament dels professionals del centre de negocis.

Trobaràs més informació a través d’aquest link:

https://cornella.openfuture.org/

Si has decidit obrir un negoci, el primer que has de saber és que el tràmit és gratuït, i que necessitaràs presentar la següent documentació a l’Ajuntament (pots accedir al tràmit corresponent clicant a sobre de cadascun):

A la instància que presentis hauràs d'adjuntar també la següent documentació: fotocòpies del NIF del titular, de l’escriptura de constitució del negoci en cas que sigui una societat, dels poders de representació i del contracte de lloguer o de compra del local. Tota aquesta documentació haurà d’estar signada pel titular i pel tècnic responsable.

Tot plegat ho pots presentar presencialment al Registre General d’Entrada de l'Ajuntament de Cornellà, per correu ordinari (a l’adreça Plaça de l’Església 1, 08940 Cornellà de Llobregat), o telemàticament, a través d’aquest link: https://seuelectronica.cornella.cat