Patrimoni cultural

5a Edició “1.000 i una nineka” al Castell de Cornellà

El dijous 30 de setembre, a les 19 hores, s’inaugura al Castell de Cornellà l’exposició de la 5a edició del projecte "1.000 i una Nineka”, un projecte solidari a càrrec de Maria Rascón, amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.
5a Edició “1.000 i una nineka” al Castell de Cornellà
1.000 i una ninekas

L’exposició es podrà visitar fins el 24 d’octubre, i recull una col·lecció de nines elaborades artesanalment que formen part del projecte solidari “1.000 i una nineka”. Una iniciativa creada per María Rascón, ciutadana de Cornellà de Llobregat, que va iniciar la confecció d’unes nines anomenades “nineka”. A partir d’una experiència personal, es va convertir en un projecte solidari per a recollir fons per a la investigació del càncer infantil i juvenil a benefici de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Les Ninekes poden tenir format de penjoll, fermall o guarniment per a la llar, elaborades artesanalment per voluntàries en diversos tallers de l’ajuntament i d’entitats de Cornellà de Llobregat. En confeccionen més de mil, en referència als 1.200 casos de nens i nenes diagnosticats cada any amb càncer infantil a Espanya. S’exposen al Castell perquè les persones que vulguin col·laborar-hi en puguin tenir una a canvi d’un donatiu de 10 euros, i en aquesta ocasió, per commemorar el 10è aniversari del projecte a la ciutat, s'obsequiarà la compra de cada nineka amb un exemplar del llibre escrit per Maria Rascon El armario de Nineka. Els beneficis de l’exposició seran destinats al laboratori de l’Hospital Sant Joan de Déu per la recerca i la investigació del càncer infantil i juvenil.

“1.000 i una Nineka” és un projecte de ciutat, de comunitat i humà, que vol posar el seu gra de sorra perquè un dia no hi hagi ni un sol nen amb càncer. Però la seva creadora, la Maria Rascón, ens explica que “el més important d’aquest projecte és que ens ensenya que fins i tot en els pitjors moments, els de més angoixa, podem aconseguir sortir amb més força i millorar les coses per als altres”.

Horari d’obertura del Castell de Cornellà: de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 17 a 20h. Diumenges i festius de 10 a 14h.