Patrimoni cultural

ENFOC. Fotografia a Cornellà. L’any que no va ser

Ja es pot visitar la mostra col·lectiva fotogràfica al Castell de Cornellà fins el 25 de juliol
ENFOC. Fotografia a Cornellà. L’any que no va ser
Enfoc Fotografia a Cornellà

Amb aquesta exposició fotogràfica es vol propiciar una iniciativa a través de la qual pensar i mirar fotografia. La proposta neix amb la voluntat de mantenir periòdicament oberta una convocatòria on creadors i creadores de la ciutat conjuguin el plaer (o el turment) íntim de fotografiar amb la possibilitat d’explicar de manera conjunta el seu treball a la comunitat.

En ella diverses persones connectades a la ciutat prenen com a fil argumental una idea, un fet comú a l’entorn del qual reflexionar. I explicar, mitjançant la figuració que més tard sorgirà del seu imaginari i que plasmaran en forma d’imatge fotogràfica.

Aquest ha estat el repte proposat a Soraya Alba, Lola de Fez, Jordi Flores, Carol Rodríguez i Xavier Socoró. Se’ls ha plantejat interpretar un fet comú a través de les imatges i exhibir-les a manera de relat col·lectiu. Malauradament, si ha existit un succés que ha col·lapsat la nostra realitat i que inevitablement podia ésser explicat, ha estat el de la pandèmia de la Covid-19.

Amb “L’any que no va ser” com a capçalera d’on agafar-se, en referència a aquest llarg període d’aïllaments i restriccions que ha fet impossible l’exercici de viure plenament, cadascuna de les persones integrants ha optat per relatar-nos el confinament, la distància o la malaltia com a vivència soferta. Hi ha qui ha optat per fer-ho des de la posició personal i íntima, mentre que d’altres han preferit mostrar-ho des de la percepció aliena i obtinguda. 

Es podrà visitar de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 17 a 20h, i diumenges i festius de 10 a 14h, al Castell de Cornellà.