Patrimoni cultural

"Feminista havies de ser, un recorregut pels masclismes del segle XXI", al Castell de Cornellà

L'exposició que reivindica el feminisme d'una manera creativa aterra al nostre municipi
"Feminista havies de ser, un recorregut pels masclismes del segle XXI", al Castell de Cornellà
Feminista havies de ser

La proposta de la comissària Natza Farré, organitzada per la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, es pot visitar des del 15 de gener fins el 14 de març al Castell de Cornellà. Es tracta d’una mostra que vol posar de manifest la situació de discriminació sistemàtica de les dones, més de la meitat de la població mundial, només pel fet de ser-ho.

El relat expositiu reivindica d'una manera diferent i creativa la lluita feminista i com el masclisme porta a la invisibilització de les dones, per a situar-les en un segon terme en molts àmbits. A més, ens ensenya els camins possibles i necessaris que el moviment feminista pren per arribar a la igualtat real.

L’exposició, que es va poder visitar al Palau Robert fa pocs mesos, ens mostra ara a l’edifici més antic de Cornellà situacions concretes i injustes per a les dones com la bretxa salarial, l’escassa presència en llocs de lideratge, l’assetjament sexual, la manca de polítiques de conciliació laboral, la banalització de la salut femenina, l’absència de veus de dones qualificades als mitjans de comunicació, l’assumpció de la majoria de tasques domèstiques i de cures i el menyspreu cap a un moviment de defensa dels drets humans.

I tu, què has hagut de patir a causa del masclisme? Quina és la teva història? Si vols deixar de manera anònima la teva resposta, pots fer-ho aquí. Juntament amb la resposta de totes les persones que comparteixin les seves vivències, formarà part d’una peça col·lectiva dins de l’exposició “Feminista havies de ser, un recorregut pels masclismes de segle XXI”.

Horari: De dilluns a dijous de 17 a 20h, divendres de 10 a 14h i de 17 a 20h, diumenges i festius de 10 a 14h. No cal inscripció prèvia.