Patrimoni cultural

Aquest cap de setmana Cornellà celebra la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, i per commemorar-ho, tant el Castell de Cornellà com el Museu Palau Mercader han preparat diverses sorpreses.
Aquest cap de setmana Cornellà celebra la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus
Portes obertes al MPM

El dissabte 15 de maig tindrà lloc la Nit dels Museus, i, de forma excepcional, es podrà visitar el Castell de 18 a 21h, on trobareu la XV Mostra del Grup de Pintors de Cornellà. A més gaudirem de la representació teatral Lorca somos todo, a càrrec de Microcornellateatre, per la qual ja s’han exhaurit totes les entrades.

Durant la nit del 15 de maig també estarà obert el Museu Palau Mercader, de 18 a 21 h, i es podrà accedir a l’exposició permanent de la planta baixa del museu, on trobareu algunes sales amb el mobiliari i la decoració original, com l’antic Gabinet d’Història Natural. També es podrà visitar l’exposició temporal “Desenterrant el silenci. Antoni Benaiges, un professor de la República en una fossa de Burgos”. I si voleu fer un viatge en el temps i visitar algunes de les sales de la planta noble del Palau, tindreu l’oportunitat de fer-ho de 18 a 20 h.

La festa continuarà el diumenge 16 de maig, amb la Jornada de Portes Obertes teatralitzada al Museu Palau Mercader. Es podrà passejar lliurement per les sales d’aquest palau aristocràtic i descobrireu petites escenes que podrien haver passat ara fa 100 anys protagonitzades per alguns dels personatges que hi van viure. A càrrec de Catalònia Teatre i Cos de Dansa de l’Esbart Dansaire de l’Agrupació Sardanista de Cornellà, i amb la col·laboració de l’Associació Retrofuturista Nautilus, que ens visitaran i passejaran pel parc de Can Mercader vestits d’època, concretament de la primera meitat dels anys 20.

El diumenge 16 de maig també tindrà lloc l’itinerari del Moviment Obrer a Cornellà de Llobregat (1962-1977), on es visitaran alguns punts de la nostra ciutat que van ser escenaris destacats del moviment obrer dels anys seixanta i setanta a la comarca del Baix Llobregat, alguns ja desapareguts o molt transformats, i recuperar així el lligam entre la ciutat i aquesta cabdal etapa de la seva història. A càrrec d’Ignasi Doñate. Cal inscripció prèvia.

Continuarem amb dues propostes virtuals a l’inici de la setmana. El dilluns 17 de maig, a les 13 h, trobareu a les xarxes socials del Museu Palau Mercader (Instagram, Facebook i Youtube) el vídeo “Saps com sona una pianola?”, on en Pep Domènech, pianolista, ens mostrarà el funcionament d’una pianola i sentirem algunes peces interpretades al Museu Palau Mercader.

I el dimarts 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, a les 13 h, podreu veure, també a les xarxes socials del Museu Palau Mercader, el clip musical La Tarara se fue a Istambul de Burruezo & Nur Camerata, gravat al Saló Àrab del Palau.

Celebra la Nit dels Museus i el Dia Internacional dels Museus a Cornellà!