Patrimoni cultural

Proclamació de la II República a Cornellà, 90 anys després

Amb motiu del 90è aniversari, el Museu Palau Mercader dedica un mòdul expositiu per il·lustrar com va ser la proclamació a Cornellà
Proclamació de la II República a Cornellà, 90 anys després
Segona Republica

Què va passar el 14 d’abril de 1931 a Cornellà? Com era aquell ajuntament que va proclamar la II República? Un petit mòdul expositiu ens ho il·lustra amb els escassos testimonis que se’n conserven. D’aquesta manera, el Museu Palau Mercader s’afegeix a la mostra «Visca la República!», dispersa per 25 museus de la demarcació de Barcelona, que, a través de documents i objectes, testimonia el període de la II República, que s’inicia amb la seva proclamació el 14 d’abril de 1931. Voleu sentir l'acta de proclamació? Feu click en aquest enllaç.

Amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la Segona República, com una aportació més a la recuperació de la memòria històrica, aquesta mostra vol destacar la importància dels museus com a dipositaris d’un llegat històric que ens és comú.

Es podrà visitar a la sala d'exposicions temporals del Museu Palau Mercader, de l'11 de setembre al 12 de desembre. Horari d'obertura del Museu: diumenges i festius, de 10h a 14h. Festius d'obertura: dimarts 12 d'octubre.

Iniciativa impulsada i produïda per la Diputació de Barcelona.