Polítiques d'igualtat

Commemoració de El Dia Internacional de la Visibilitat Trans el 31 de març a Cornellà de Llobregat

Commemoració de El Dia Internacional de la Visibilitat Trans el 31 de març a Cornellà de Llobregat

El Dia Internacional de la Visibilitat Trans es va commemorar el dia 31 de març a Cornellà de Llobregat com a una jornada dedicada a conscienciar la població per erradicar la discriminació del col·lectiu transexual i transgènere. 


Les persones del col·lectiu transexual i transgènere reivindiquen la possibilitat d'autodeterminar el seu gènere. Actualment la llei exigeix un diagnòstic mèdic de disfòria de gènere, haver realitzat dos anys de tractaments hormonals i ser major d'edat, i aquests són uns requisits, afirmen, que exclouen un ampli sector de la comunitat trans. Tanmateix des d'aquests col·lectius, reclamen igualtat de drets i eliminar la transfòbia que encara avui dia pateixen a àmbits com l'educatiu, el laboral o a la sanitat.

Per parlar sobre la importància del Dia Internacional de la Visibilitat Trans i per explicar els recursos amb el fet que compta el col·lectiu a Cornellà de Llobregat, Ràdio Cornellà va entrevistar l'Helena Galé, psicòloga, sexòloga i tècnica referent del Servei d'Atenció Integral - SAI De Colors de Cornellà.


També des de Instagram (@decolors.cornella) es va realitzar una entrevista amb el Màrius Sánchez, que va voler explicar la seva experiència com a noi trans de Cornellà. Des del Departament d'Igualtat agraïm la seva col·laboració en la commemoració d'aquesta Diada.