Polítiques d'igualtat

Commemoració del DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBFÒBIA A L'ESPORT a Cornellà de Llobregat

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBFÒBIA A L'ESPORT a Cornellà de Llobregat

Tots els 19 de febrer es recorda a Justin Fashanu en el dia en què va néixer.  Ell va ser l'únic futbolista professional que va declarar la seva homosexualitat al llarg de la seva carrera esportiva, i que tristament va posar fi a la seva vida a causa de la pressió externa i l'homofòbia.

La iniciativa de les persones solidàries amb la seva memòria va impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol amb l’objectiu de destacar la seva lluita i el seu coratge. Aquesta data commemorativa s’ha fet extensiva a tot el món de l’esport des d’on es vol denunciar qualsevol mena d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers dins i fora del terreny esportiu.

A Cornellà s’ha commemorat aquesta diada, l’any 2020 van ser les entitats de futbol de la ciutat les que van liderar la commemoració de la Diada i aquest any 2021 són les entitats d’atletisme i triatló les que han donat veu a la commemoració d’aquesta Diada: CLUB CORNELLÀ ATLÈTIC, CLUB TRIATLÓ CORNELLÀ i CORRESOLIDARIS elaborant uns vídeos reivindicatius envers la lgbtifòbia a l’esport.

Els vídeos han estat presentats a les xarxes socials @esportscornella i @decolors.cornella i suposen una acció de visibilització i prevenció de la lgbtifòbia per part d’esportistes de la ciutat com a referents importants per la gent jove en particular i per la ciutadania en general.

Tanmateix al llarg de la setmana del 15 de febrer al 21 de febrer, la bandera irisada (símbol LGBTI) que conté la frase “L’Esport contra la LGTBIfòbia” ha estat penjada a l’Estadi Municipal Pilar Pons de la nostra ciutat.

Encara queda molt per fer i per desterrar qualsevol mena de discriminació per orientació sexual o identitat de gènere en el món de l'esport i cal garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol classe de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

 

Amb la col·laboració de les persones esportistes de la ciutat anem avançant en aquest camí.

 

L’ESPORT CONTRA LA LGBTIFÒBIA! PER UNA CORNELLÀ Diversa!