Polítiques d'igualtat

Commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI a Cornellà de Llobregat

Orgull 2021 a Cornellà de Llobregat

El passat 28 de Juny es va commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+.  Aquesta diada commemorativa pretén reivindicar una vegada més la importància de respectar els drets de totes les persones independentment de la seva identitat sexual i/o de gènere, la seva orientació sexual o la seva expressió.

Per aquest motiu i per visibilitzar que Cornellà és una ciutat diversa, es van dur a terme diferents activitats:

Durant la setmana de 14 al 18 de Juny, els recursos juvenils, conjuntament amb joves de la ciutat, van pintar diversos bancs de la ciutat amb els colors de la bandera irisada (vermell, taronja, groc, verd, blau, lila). En total, hi ha 5 bancs pintats distribuïts per Cornellà que ens recorden que totes les persones som diverses i n'hem d'estar orgulloses.

El mateix dia 28, es va presentar en el compte d'Instagram TV del SAI DECOLORS (@decolors.cornella), una entrevista realitzada a en David Rosa, l'autor cornellanenc del llibre "Todo lo que YA debería haber dicho". En aquest llibre hi trobem mini relats LGTBI+ que tracten diferents temes i ens apropen a històries molt humanes. Al final de l'entrevista, l’autor va recomanar més lectures per seguir ampliant la nostra biblioteca en temes de diversitat.

I per acabar, entre els dies 28 i 29 de Juny, els recursos juvenils (Oficina Jove, Espai Jove Riera, Espai Jove Sant Ildefons, Casal Jove Sanfeliu) van crear un grafitti pintat per grups de joves, on es reivindica la llibertat i el dret a estimar i mostrar-nos tal com som.

El projecte va ser guiat per Rice Barcelona, i podeu trobar l'espectacular grafitti a una de les parets del New Skatepark de Cornellà.